سفر به ژاپن با طعم موچی خانگی!
موچی یک دسر برنجی شیرین است که در انواع مختلف شیرین یا شور در غذاهای ژاپنی یافت میشود. در طول سال نو ژاپنی، یک سنت محبوب به نام موچیتسوکی در این کشور وجود دارد. این سنت شامل فرآیند دقیقی است که برای تهیه موچی انجام میشود، ابتدا برنج شیرین و چسبناک بخارپزیده میشود و سپس
موچی یک دسر برنجی شیرین است که در انواع مختلف شیرین یا شور در غذاهای ژاپنی یافت میشود. در طول سال نو ژاپنی، یک سنت محبوب به نام موچیتسوکی در این کشور وجود دارد. این سنت شامل فرآیند دقیقی است که برای تهیه موچی انجام میشود، ابتدا برنج شیرین و چسبناک بخارپزیده میشود و سپس به آن ضربه میزنند تا به شکل کیکهای برنجی چسبناک کوچکی تبدیل شود. موچی دارای شکلی شبیه به نان است و بافتی نرم و الاستیک دارد که بسیار لذیذ و جویدنی است. این دسر ژاپنی اغلب با اضافه کردن ماچا (پودر چای سبز) طعمدار میشود که به آن رنگ سبز روشنی میدهد. امیدوارم با این توضیحات، تهیه موچی برای شما هم جذابتر و آسانتر شده باشد.
قبل از اینکه اقدام به درست کردن موچی کنید
اگر تاکنون این خوراکی ژاپنی را تجربه نکردهاید و به دنبال طریقهی تهیه موچی به اینجا رسیدهاید، باید اطلاع داشته باشید که موچی بسیار چسبناک است! برای کنترل میزان چسبندگی آن، میتوانید از نشاسته ذرت، نشاسته سیب زمینی یا آرد تاپیوکا استفاده کنید. همچنین میتوانید یک فنجان آب در دسترس داشته باشید تا کاردک خود را در آن فرو کنید و پس از اتمام کار، آماده باشید تا همه چیز را در آب بخیسانید. خیساندن کمک میکند ظروف را به راحتی تمیز کنید.
پختن خمیر موچی
این دستور یک نسخه سادهتر از موچی است که با استفاده از مایکروویو یا بخارپز، آرد برنج چسبناک در فر تهیه میشود تا کیکهای برنجی کوچک شکل بگیرند. واقعاً مایکروویو یک گزینه سریع، آسان و موثر است. با این حال، موچی سنتی ژاپنی اصلی با استفاده از بخارپز طبخ میشود. اگر قصد دارید خمیر را با بخارپز آماده کنید، آن را به مدت ۱۵ دقیقه بخارپزید، بعد آن را هم بزنید و ۵ دقیقه دیگر یا تا زمانی که خمیر کمی براق شود، طبخ را ادامه دهید.
طرز تهیه موچی در مایکروویو
آرد برنج چسبناک (آرد برنج شیرین- آرد معمولی برای این دستور جواب نمیدهد)
آب/ قند/ شکر پودر شده/ نشاسته ذرت (یا نشاسته سیب زمینی) برای کمک به چسبندگی خمیر.
طرز تهیه موچی:
- توپهای بستنی را فریز کنید: یک تکه کاغذ روغنی را روی یک ورقه شیرینی قرار دهید. با سرعت عمل، از یک قاشق فلزی سرد کوچک برای برداشتن توپهای بستنی و قرار دادن آنها روی کاغذ روغنی استفاده کنید. حتماً بستنی را محکم در اسکوپ بسته بندی کنید و یک لبه صاف روی بستنی ایجاد کنید تا صاف روی صفحه روغنی بنشیند. به مدت ۱ ساعت بستنیها را مجدداً درون فریزر قرار دهید.
- موچی درست کنید: آرد، شکر و پودر قند را در یک کاسه قابل استفاده در مایکروویو با هم ترکیب کنید. آب را به این ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد شما یک دست شود. روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید و خمیر موچی را در مایکروویو به مدت ۱ دقیقه روی حالت ماکرو قرار دهید. برای جلوگیری از چسبیدن کاردک خود را خیس کنید و از کاردک خود برای تا زدن مکرر مخلوط استفاده کنید. روی آن را بپوشانید و دوباره به مدت ۱ دقیقه در مایکروویو قرار دهید. خمیر را دوباره تا کنید و ۳۰ ثانیه دیگر در مایکروویو قرار دهید. حالا دیگر خمیر موچی شما باید کمی براق به نظر برسد و اگر اینطور نیست، ۳۰ ثانیه دیگر هم مواد را در مایکروویو قرار دهید.
- حالا خمیر موچی را به شکل مستطیل در بیاورید: یک تکه کاغذ روغنی روی پیشخوان بگذارید و روی آن را با یک لایه نشاسته ذرت بپوشانید. با استفاده از یک کاردک لاستیکی خمیر موچی را از کاسه بتراشید و روی کاغذ روغنی بگذارید (به خاطر داشته باشید که خمیر خیلی داغ است پس مراقب باشید به آن دست نزنید). روی توپ خمیر نشاسته ذرت بپاشید. با استفاده از وردنه خمیر موچی را به شکل یک مستطیل بزرگ به ضخامت حدود ¼ اینچ (حدود ۶ میلیمتر) بغلتانید. اگر در حین چرخاندن خمیر چسبید، روی آن باز هم نشاسته ذرت بپاشید تا نچسبد. کاغذ روغنی را به همراه خمیر وردنه شده روی آن، به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه موچی روی اجاق گاز
- در طرز تهیه موچی روی اجاق، استفاده از موچیکو (آرد برنج شیرین) یا آرد موچی بسیار مهم است. از استفاده از آرد معمولی خودداری کنید زیرا به درستی مخلوط نمیشود و موچی به درستی بخارپز نمیشود.
- اگر زمانی که موچیکو در آب هم زدهاید همچنان خشک به نظر میرسد، هر بار ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) آب اضافه کنید. یک قابلمه بزرگ را روی اجاق گاز قرار دهید و ۲ تا ۳ اینچ (۵.۱ تا ۷.۶ سانتی متر) آب داخل آن بریزید. آن را روی حرارت قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس یک ظرف بخار پز را در قابلمه قرار دهید و شعله را روی متوسط رو به بالا قرار دهید. آب باید بجوشد. اطمینان حاصل کنید که قسمت زیرین دستگاه بخار آب با آب تماس نداشته باشد. ظرف بخار پز باید به اندازهای بزرگ باشد که کاسه را با خمیر موچی نگه دارد.
- کاسه خمیر را در بخار پز قرار دهید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه بخارپز کنید. هنگامی که آب جوش آمد، کاسه را با خمیر مستقیماً داخل ظرف بخارپز قرار دهید. یک حوله آشپزخانه تمیز روی کاسه بگذارید تا دو طرف روی قابلمه کشیده شود. سپس درب قابلمه را بگذارید و انتهای حوله را روی درب تا کنید. یک تایمر را به مدت ۲۰ دقیقه تنظیم کنید تا خمیر بپزد.
- حوله آشپزخانه رطوبت بخار را جذب میکند تا روی درب متراکم نشود و روی خمیر نیفتد.
- خمیر را بردارید و در یک قابلمه کوچک قرار دهید. زیر بخارپز را خاموش کنید و کاسه داغ خمیر موچی را با احتیاط از داخل ظرف بخارپز خارج کنید. خمیر بخارپز شده را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید و ۱/۳ شکر را با آن مخلوط کنید. به هم زدن ادامه دهید تا شکر حل شود. سپس شکر باقیمانده را در ۲ دسته هم بزنید.
- حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد تا تمام شکر را به تدریج اضافه کنید و آن را بپزید تا حل شود.
- خمیر موچی اکنون باید کشدار، چسبناک و صاف به نظر برسد.
حالا که خمیر شما آماده شد
- موچی را با بستنی پر کنید: خمیر را از یخچال خارج کرده و از یک کاتر بیسکویت گرد برای برش دایرهای در خمیر استفاده کنید. دایرههای شما باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا خمیر را دور بستنی بگیرید. یک دایره از خمیر را بردارید و به آرامی نشاسته ذرت را از بالا جدا کنید (میتوانید از یک برس شیرینی خشک برای این کار استفاده کنید). هر بار با یک پیمانه بستنی کار کنید، (بقیه را در فریزر نگه دارید تا آب نشوند)، یک قاشق بستنی را در مرکز موچی قرار دهید و خمیر را به آرامی دور بستنی فشار دهید. لبههای موچی را به هم فشار دهید تا ببندد. میتوانید موچی را روی یک تکه پلاستیک قرار دهید و گوشههای پلاستیک را به مرکز آورده و آن را محکم در بالا بچرخانید.
- موچی را درون فریزر قرار دهید: در این مرحله موچی را با پلاستیک رول شده به سمت پایین در فریزر قرار دهید. با باقیمانده خمیر و بستنی کار را ادامه دهید. بستنی مورد نیاز برای موچی را حداقل ۱ ساعت قبل از آماده کردن فریز کنید. همیشه قبل از خوردن موچی برای اینکه از خوردن آن لذت ببرید و طعمها را تشخیص دهید و تفکیک کنید؛ حتما ۵ دقیقه فرصت دهید تا خمیر کمی نرم شود.
انواع دستورهای طعمدار کردن موچی
با طعمهای موچی بازی کنید
به جای بستنی در این طرز تهیه موچی میتوانید وسط موچی را با نوتلا، شکلات، توت فرنگی تازه خرد شده، کره بادام زمینی، کرم بیسکوییت، کارامل، کرم قهوه یا خمیر سنتی لوبیا قرمز پر کنید. مقدار زیاد شکر از خشک شدن یا ترک خوردن فورا موچی جلوگیری میکند. یک توپ موچی را با میوه یا شکلات پر کنید تا یک خوراکی غنی داشته باشید. اگر می خواهید موچی فانتزی درست کنید، یک دسته موچی بخارپز کنید. سپس یک توت فرنگی یا زغال اخته تازه را در یک دایره کوچک موچی فشار دهید. موچی را به دور میوه فشار دهید تا کاملاً در آن قرار گیرد. اگر فیلینگ متفاوتی را ترجیح میدهید، گاناش شکلاتی درست کنید یا بخرید. قاشقهای کوچک گاناش را فریز کرده و سپس موچی آماده شده را دور آن بپیچید.
اگر از طرفداران کارامل هستید، میتوانید قاشقهای کوچک کارامل را فریز کنید تا به عنوان فیلینگ موچی نیز از آن استفاده کنید.
خمیر موچی را طعمدار کنید
کره بادام زمینی: میتوانید ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را بلافاصله پس از اینکه خمیر موچی را از مایکروویو خارج کردید، مخلوط کنید.
شکلات/پودر کاکائو: میتوانید قبل از پخت، ۱ قاشق چای خوری پودر کاکائو را با مواد خمیر موچی مخلوط کنید.
ماچا: ۱ قاشق چای خوری ماچا (پودر چای سبز) را با هم مخلوط کنید.
وانیل: قبل از پختن، یک قاشق چای خوری عصاره وانیل را به خمیر اضافه کنید.
نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری شیر نارگیل یا کره نارگیل را قبل از پختن به خمیر اضافه کنید.
برای یک موچی با طعم شکلات، ۱/۴ فنجان (۴۵ گرم) شکلات چیپسی ذوب شده را با اضافه کردن شکر به خمیر اضافه کنید.
نحوه نگهداری موچی
موچی تازه باید در فریزر نگهداری شود. از نگهداری آن در یخچال خودداری کنید چون به سرعت خشک و سفت و غیر قابل خوردن میشود. این خوراکی را در یک ظرف در بسته در فریزر میتوانید تا دو هفته نگهداری کنید. برای جلوگیری از چسبندگی، قبل از انتقال به فریزر در ظروف مخصوص قرار دهید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0