رازهای خوشمزگی رب انار خانگی: طرز تهیه گام به گام
بازویس یاین متن: رب انار یکی از چاشنیهای خوشطعم خاورمیانهای و آفریقاییست که از آن در غذاهای خوشمزهای مثل فسنجان و اکبر جوجه استفاده میشود. شما میتوانید رب انار دست ساز داشته باشین و از آن در غذاهای خود استفاده کنید. شما میتوانید رب انار خانگی را با روش خودتان درست کنید ولی پیشنهاد ما
بازویس یاین متن: رب انار یکی از چاشنیهای خوشطعم خاورمیانهای و آفریقاییست که از آن در غذاهای خوشمزهای مثل فسنجان و اکبر جوجه استفاده میشود. شما میتوانید رب انار دست ساز داشته باشین و از آن در غذاهای خود استفاده کنید. شما میتوانید رب انار خانگی را با روش خودتان درست کنید ولی پیشنهاد ما این است که حتما نکات انتهای این متن را در نظر داشته باشید.
طرز تهیه رب انار خانگی با آب انار
این نوع رب انار را همانطور که از اسمش مشخص است، با استفاده از آب انار درست میکنند. این نوع از رب انار خانگی، قیمتی به مراتب بیشتر از رب انار گرفته شده از دانهی انار دارد و دلیل آن استفاده نکردن از گوشت انار است. در ادامه، قدم به قدم مراحل آمادهسازی رب انار خانگی با آب انار را به شما آموزش میدهیم.
اولین قدم: آماده کردن آب انار
در ابتدا، انارها را به دقت شسته و بهتر است از انارهایی که برای استخراج آب مناسب طراحی شدهاند استفاده کنید. آنها را آماده کنید تا آب بگیرند، بهتر است از دانههای انار برای آبگیری استفاده کنید تا طعم تلخ پوست آن انتقال یابد. سپس با استفاده از دستگاه آبگیری، بهتر است از دستگاههای سنتی استفاده کنید، شروع به جمعآوری آب انار کنید. این مرحله ممکن است زمان و انرژی زیادی را مصرف کند و میتوانید از اعضای خانواده کمک بگیرید. در پایان، آب انار جمعآوری شده را صاف کنید و برای مرحلهی بعد آماده شوید.
دومین قدم: جوشاندن آب انار
در مرحله بعد، آب انار را در دیگ یا قابلمهای بزرگ بریزید و آن را به درجه جوش برسانید. زمانی که آغاز قل زدن آب انار را مشاهده کردید، شعله را کم کنید و مراقب باشید که آب انار به ته ننشیند. به طور مداوم آب انار را هم بزنید و به آن اجازه دهید تا به خوبی گرفته شده و تبخیر شود. این فرآیند ممکن است کمی طولانی شود، اما با انجام این کار، میتوانید از رب انار با کیفیت و طعم خوشبو بهرهمند شوید.
سومین قدم: تست کیفیت
در پایان، زمانی که احساس میکنید رب به دلخواه شما رسیده است، مقداری از آن را جدا کرده و اجازه دهید که سرد شود. اگر از غلظت آن راضی بودید، مقداری نمک به مواد در دیگ اضافه کنید و اجازه دهید تا به خنکای ایدهآل برسد.
چهارمین قدم: بستهبندی
در مرحله آخر، رب انار خنک شده را در ظروف شیشهای تمیز بریزید و نگهداری کنید. میتوانید این رب را در محیط خشک و خنک نگهداری کنید و نیازی به قرار دادن آن در یخچال نیست.
طرز تهیهی رب انار از دانهی انار
یکی از روشهای دیگر برای تهیه رب انار در منزل، استفاده از دانههای انار است که همانطور که گفته شد، هزینه کمتری نسبت به روش قبلی دارد و میزان بیشتری از رب انار را تولید میکند. در ادامه، مراحل تهیه رب انار خانگی از دانههای انار را به شما توضیح خواهیم داد.
قدم اول: آماده کردن دانههای انار
انارهایی که برای این کار آماده کردهاید را شسته و به دو بخش برای جدا کردن دانهها تقسیم کنید. بهتر است از انارهایی که برای استخراج رب طراحی شدهاند استفاده کنید و در جستجوی این نوع انارها باشید. پس از جدا کردن دانهها و آماده سازی آنها، زایدهها و خرابیها را از میان دانهها جدا کنید. بخشهای سفید داخل انار و دانههای خراب ممکن است طعم رب شما را تغییر دهند و هر چقدر دقت بیشتری در این مرحله داشته باشید، رب با کیفیتتری تولید خواهید کرد. در پایان، دانههای جدا شده را یکبار دیگر شسته و برای مرحلهی بعد آماده کنید.
دومین قدم: پختن دانههای انار
در این مرحله، دانههای انار را در یک دیگ مسی بزرگ بریزید و با افزودن دو الی سه لیوان آب به دیگ، آغاز به پختن انار کنید. در این مرحله، انارها آغاز به آبافتن و پختن میکنند. پس از اتمام این مرحله، با استفاده از یک آبکش، آب انار را از مخلوط جدا کرده و با پشت قاشق، تمام آب موجود در دانههای باقیمانده را به دیگ مسی حاوی آب انار اضافه کنید، تا فقط تفاله و هستههای انار در آبکش باقی بمانند.
سومین قدم: جوشاندن آب انار
در مرحله بعد، آبی که از دانهها گرفته شده را در یک دیگ مسی جادار ریخته و روی شعله قرار دهید تا بجوشد. زمانی که آب انار جوشید، باید بالای دیگ بایستید و با استفاده از ملاقه، کف روی رب را از دیگ جدا کنید. همانند گرفتن رب انار از آب انار، در این مرحله نیز با هم زدن مداوم رب، جلوی ته گرفتن آن را بگیرید و این کار را ادامه دهید تا به غلظت مورد نظر برسد. پس از حدود شش ساعت، باید حبابهای داخل دیگ را در حال پرت شدن از دیگ مسی ببینید و این اولین نشانه از آماده شدن رب خواهد بود. در این زمان، مرتب به هم زدن ادامه دهید و از ته گرفتن محتویات داخل دیگ، جلوگیری کنید.
چهارمین قدم: بستهبندی
با توجه به رسیدن رب به غلظت مناسب، دیگ را از روی شعله برداشته و اجازه دهید به خوبی خنک شود. در انتها، با اضافه کردن نمک به محتویات دیگ، از فساد آن جلوگیری کنید. رب انار خانگی خود را در ظروف شیشهای تمیز ریخته و نگهداری کنید. همانند رب اناری که از آب انار تهیه شده است، میتوانید این رب را در محیط خشک و خنک نگهداری کرده و الزاماً نیازی به نگهداری در یخچال نداشته باشید.
فوتوفنهای رب انار خانگی
این بخش را از دست ندهید. به هر حال از تخصص و مهارت شما، شما نیاز دارید که به فوتوفنهای خاصی علاقهمند شوید تا رب انار خانگیتان از سایر موارد متمایز شود.
چگونه رب اناری خیلی ترش داشته باشیم؟
رب انار مورد استفاده در فسنجان شمالی از نوعی انار خاص به نام “ترشهانار” یا “انار جنگلی” به دست میآید، و طعم استثنایی این رب از این رویت متنوع انار بوجود میآید. اگر تمایل دارید تا طعم مشابهی با این رب را تجربه کنید و به ترشهانار دسترسی ندارید، میتوانید با افزودن آب انار ترش، آب نارنج یا آبغوره به رب انار خانگیتان، طعم ترشتری به آن ببخشید. این نکته به شما امکان میدهد تا یک رب انار با طعم ترش را تهیه نمایید.
چگونه رب اناری تیرهرنگ داشته باشیم؟
شمالیها برای تهیه سیاه فسنجان خود از رب انار سیاه استفاده میکنند و به آن رنگی سیاه میبخشند. در مرحلهی جوشاندن رب انار، با انداختن یک تکه آهن تمیز که روی شعله قرار دارد، رنگ سیاه را به رب انار افزوده میکنند. در برخی موارد، این تکه آهن را مستقیماً به خورش فسنجان اضافه کرده و رنگ و رخ سیاه را به فسنجان میبخشند. اگر میخواهید بیشتر دربارهٔ طرز تهیه فسنجان با ترفندهایی برای بهترین روغن انداختن مطالعه کنید، به طرز تهیه خورش فسنجان با ترفندهایی برای روغن انداختن بهتر مراجعه کنید.
حتما از دیگ بزرگ استفاده کنید و نمک فراموش نشود
برای تهیه هر نوع رب، به ویژه رب انار، مناسب است از دیگهای بزرگ استفاده کنید، زیرا این مواد حین جوشیدن شروع به بالا آمدن میکنند و ممکن است به برون ریزند. همچنین، برای حفظ خواص ضد فساد نمک، بهتر است زمانی که رب خنک شده است از آن استفاده کنید تا رنگ رب انارتان کدر نشود.
نکاتی برای نگهداری رب انار خانگی در طولانیمدت
همانطور که گفته شد، برای نگهداری از رب انار، لازم نیست آن را در یخچال نگه دارید و میتوانید آن را در محیطی مانند کابینت نگهداری کنید. با این حال، اگر میخواهید آن را برای مدت زمان طولانی نگه دارید، میتوانید غلظت رب را افزایش دهید و مقدار بیشتری از آب را از آن حذف کنید. با این دستورات، تقریبا از هر ده کیلو انار، میتوانید دو کیلو رب انار خوشمزه تولید کنید.
در آخر اینکه
اگر میخواهید از ربی خوشطعم و سالم بهرهمند شوید، میتوانید با تهیه آن در خانه و به صورت سلیقهای، بهترین نتیجه را بدست آورید. درست کردن رب انار به صورت خانگی، هم از نظر طعمی و هم از نظر سلامتی، میتواند برای شما سودمند باشد. برخی شرکتهای بومی نیز، رب انار را به صورت خانگی تهیه کرده و به شما عرضه میکنند، اما در این مورد نیز رب اناری که خودتان درست میکنید، قطعاً از نظر کیفیت و طعم، برای ذائقهی خودتان مناسبتر خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0