ارتباط جدید و قابل توجهی میان قلب و مغز توسط محققان کشف شده است
در چند ثانیهای که خواندن این جمله برای شما طول میکشد، احساس شما نسبت به زمان ممکن است منبسط و منقبض شود و درک شما از جهان بهگونهای تغییر کند که متوجه آن نشوید. این اثرات ظریف روی مغز نامحسوس است. تأثیر انقباض و انبساط قلب بر درک مغز «اسرا آل»، عالم عصبشناسی از مؤسسه
در چند ثانیهای که خواندن این جمله برای شما طول میکشد، احساس شما نسبت به زمان ممکن است منبسط و منقبض شود و درک شما از جهان بهگونهای تغییر کند که متوجه آن نشوید. این اثرات ظریف روی مغز نامحسوس است.
تأثیر انقباض و انبساط قلب بر درک مغز
«اسرا آل»، عالم عصبشناسی از مؤسسه ماکس پلانک، به مدت چندین سال به بررسی تأثیر قلب بر مغز پرداخته است. در سال 2020، آل و تیمش کشف کردند که هنگامی که قلب در دوره انقباض (سیستول) فعال میشود، حواس ما کاهش مییابد؛ و با استراحت قلب در دوره انبساط (دیاستول)، حساسیت حواس باز میگردد. این نتایج نشان میدهد که چگونه بدن ما در لحظات خاموشی به تغییرات حسی واکنش نشان میدهد و آیا آماده به عمل بر اساس اطلاعات تازه دریافتی هستیم یا در یک حالت آرامش فراریافتهایم؟
“اسرا آل”، عالم عصبشناس از مؤسسه ماکس پلانک، به مدت چندین سال به تحقیقات در زمینه تأثیر قلب بر مغز پرداخته است. در سال 2020، او و تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که طول انقباض قلب (سیستول) زمان واکنش به حس لمسی را کاهش میدهد و ادراک حسی در این دوره بهطور لحظهای کاهش مییابد.
در تحقیقات دیگر نیز نشان داده شدهاست که حرکات سریع چشمی که به نام “ساکاد” معروف هستند، اغلب با انقباض قلب همآغاز میشوند، که نشاندهنده ارتباط احتمالی با چرخه قلبی است. “اسرا آل” و تیم تحقیقاتی او در حال بررسی نحوه واکنش قشر حرکتی (بخشی از مغز که در کنترل حرکات ارادی نقش دارد) در طول کل چرخه قلبی هستند.
محققان در بیانیهای گفتند:
«این مطالعه بهطرز جالبی ارتباط قابلتوجه بین قلب و مغز انسان را آشکار میکند. همچنین بازههای زمانی متمایز را نشان میدهد که برای عمل و ادراک طراحی شدهاند.»
آزمایش تأثیر حرکات قلب بر عملکرد
پژوهشگران شرکتکنندگان را در چند دستگاه مختلف گردآوری کردند تا بهطور همزمان فعالیتهای مغز، قلب، و عضلات دست آنها را ثبت کنند. افراد در حین نشستن بر روی صندلی و انجام وظایف حرکتی خود تحت مطالعه قرار گرفتند.
آنها با تجزیهوتحلیل دادههای 36 نفر، سیگنالهای عصبی کنترلکننده ماهیچههای دست را بررسی کردند. محققان مینویسند:
«بهطور کلی، ما دریافتیم که تحریکپذیری در قشر حسی-حرکتی در سیستول افزایش مییابد و بههمینترتیب چنین افزایشی در قدرت خروجی حرکتی منعکس میشود.»
با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش و دادههای گذشته، محققان اعتقاد دارند که افزایش فعالیت ماهیچهای در حین سیستول، کاهش ادراک حسی را بهبود میبخشد. این نتایج نشان میدهند که در طول چرخه قلبی، ویژگیهای خاصی وجود دارند که به مغز اجازه میدهند اطلاعات حسی را پردازش کرده و سپس به اقدام تنوع بخشند.
نتایج این تحقیق منتشر شده در مجله PLOS Biology
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0