تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۵
35 بازدید
کد خبر : 1511

۲۰ ماده‌ی غذایی که درد را کاهش می‌دهند

۲۰ ماده‌ی غذایی که درد را کاهش می‌دهند

هر فرد به‌شکل یکتا و متفاوتی ممکن است درد را تجربه کرده و برخی اوقات نیاز به کنترل و مدیریت آن داشته باشد. درد می‌تواند از نظر مدت زمان، مکان، و شدت متفاوت باشد. این احساس می‌تواند در یک نقطه محدود باقی بماند یا به سراسر بدن پخش شود. هرچند که درمان برخی از دردها

هر فرد به‌شکل یکتا و متفاوتی ممکن است درد را تجربه کرده و برخی اوقات نیاز به کنترل و مدیریت آن داشته باشد. درد می‌تواند از نظر مدت زمان، مکان، و شدت متفاوت باشد. این احساس می‌تواند در یک نقطه محدود باقی بماند یا به سراسر بدن پخش شود. هرچند که درمان برخی از دردها ممکن است ممکن نباشد، اما راهکارهای مختلف برای کنترل و مدیریت آن وجود دارد.

در این متن، به معرفی و بررسی راهکارهای درمان خانگی برای مدیریت درد در بدن پرداخته می‌شود، به‌ویژه از طریق معرفی غذاهایی که خاصیت ضددرد دارند. همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه به‌دست آورید.

درمان خانگی بدن درد

درمان درد بستگی به علت و نوع آن دارد، و لازم است توجه شود که بسیاری از دردها با فرآیند التهابی همراه هستند. به همین دلیل، کاهش التهاب می‌تواند به تسکین درد کمک کند.

روش‌های مختلفی برای درمان درد وجود دارد که شامل درمان‌های دارویی، طب فیزیکی، جراحی، دارودرمانی و طب سوزنی می‌شوند. همچنین، استفاده از راهکارهای خانگی و تغییرات در سبک زندگی نیز می‌تواند در کاهش درد مؤثر باشد.

در بسیاری از موارد، مصرف برخی از غذاها می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای خانگی در کاهش درد کمک کند. اطلاعات بیشتر در این زمینه را در زیر مطالعه کنید.

۱. زنجبیل

بسیاری افراد زنجبیل را به عنوان یک ماده مفید برای مشکلات گوارش و کاهش حالت تهوع می‌شناسند. اما تحقیقات نشان داده‌اند که زنجبیل نه تنها برای مشکلات گوارشی، بلکه در کاهش دردهای ناشی از قاعدگی نیز می‌تواند تسکین بخش باشد.

۲. بلوبری

این میوه‌ی کوچک و پرخاصیت دارای مقدار زیادی مواد مغذی گیاهی است که با التهاب بدن مبارزه می‌کنند و درد را کاهش می‌دهند. در فصولی که بلوبری تازه وجود ندارد، می‌توان از بلوبری منجمد استفاده کرد که مواد مغذی مشابهی را در اختیار شما قرار دهد. همچنین، توت‌فرنگی و پرتقال نیز مثل بلوبری حاوی آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنول هستند و می‌توانند درد را تسکین دهند.

۳. تخمه‌ی کدو تنبل

تخمه‌ی کدو تنبل، منبع خوبی از منیزیم است، یک ماده‌ی معدنی حیاتی که می‌تواند میگرن را کاهش دهد و در پیشگیری از پوکی استخوان و درمان آن نقش داشته باشد. اگرچه تخمه‌ی کدو تنبل میزان منیزیم را افزایش می‌دهد، به نظر نمی‌رسد که بتواند کرامپ یا گرفتگی عضلات پا را در شب متوقف کند.

برای افزایش مصرف منیزیم، می‌توانید علاوه بر تخمه‌ی کدو تنبل، از منابع دیگری مانند بادام، بادام هندی، سبزیجات با برگ سبز تیره (مانند اسفناج)، لوبیا و عدس نیز به رژیم غذایی خود افزوده و بهره‌مند شوید.

۴. ماهی سالمون

ماهی سالمون یک منبع غنی از اسید چرب امگا ۳ است که یک نوع چربی سالم و ضدالتهاب محسوب می‌شود. این امگا ۳ به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند و در مواردی از جمله ابتلا به روماتیسم (آرتریت روماتوئید) می‌تواند حساسیت و درد مفاصل را تسکین دهد.

ماهی‌های دیگر آب‌های سرد، از جمله تن و ساردین، نیز انتخاب‌های سالمی هستند. با این حال، توصیه می‌شود از مصرف تیلاپیا خودداری کنید، زیرا ممکن است مقدار زیادی اسید چرب امگا ۶ داشته باشد که ممکن است باعث التهاب شود.

۵. زردچوبه

۲۰ ماده‌ی غذایی که درد را کاهش می‌دهند

در زردچوبه، یک ترکیب فعال به نام کورکومین (curcumin) وجود دارد که مسئول رنگ ویژه این ادویه است. کورکومین تأثیرات مثبتی روی فرآیندهای مختلف بدن اعمال می‌کند، از جمله کاهش التهاب. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از مکمل کورکومین توسط افراد مبتلا به روماتیسم و آرتروز (استئوآرتریت) بهبودی قابل توجهی در وضعیت آنها ایجاد می‌کند.

برای افزایش جذب کورکومین در بدن، مصرف فلفل سیاه توصیه می‌شود. بنابراین، بهتر است ادویه‌های مختلف مانند زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه را با هم ترکیب کرده و به چای خود اضافه کنید، به‌ویژه همراه با کمی عسل.

 

۶. روغن زیتون فرابکر

تحقیقات نشان داده‌اند که در روغن زیتون فرابکر، ماده‌ای شیمیایی به نام اولئوکانتال (oleocanthal) وجود دارد که به طریق مشابه با ایبوپروفن، آنزیم‌های التهابی را مهار می‌کند. علاوه بر این، این روغن حاوی لوبریسین (lubricin) نیز می‌باشد که از تجزیه‌ی غضروف جلوگیری می‌کند. برای بهره‌مندی از خواص این روغن، می‌توانید آن را به سبزیجات، سالاد یا دیگر غذاهای ضدالتهاب اضافه کنید.

۷. فلفل چیلی

کپسایسین، که طعم تند فلفل چیلی از آن مشتق می‌شود، دارای خاصیت ضددرد است و به همین دلیل برای تهیه کرم‌های مختلف به کار می‌رود. تحقیقات اولیه نشان داده‌اند که مصرف فلفل چیلی نیز می‌تواند، همانند وقتی که کپسایسین به پوست اعمال می‌شود، به کاهش التهابات و جلوگیری از آنها کمک کند. علاوه بر این، طعم تند فلفل می‌تواند مغز را به آزاد کردن اندورفین ترغیب کند و این به وسیله مهار سیگنال‌های درد انجام شود.

۸. نعناع

روغن نعناع موارد نفخ و کرامپ‌های دردناک مرتبط با سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) را تسکین می‌دهد. اگر گاهی اوقات با مشکلات گوارشی مواجه می‌شوید، ممکن است دمنوش نعناع برزیلی (ساخته شده از گیاه‌ی Hyptnis crenata) گزینه‌ای موثر باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که این دمنوش به اندازه‌ی داروهای مُسکن توسط پزشک اثربخش است.

۹. آناناس

بروملین یا آنزیم هضم‌کننده‌ی پروتئین، این میوه‌ی استوایی را به یک غذای ضددرد و ضدالتهاب تبدیل کرده است. مطالعات نشان داده‌اند که بروملین می‌تواند به عنوان درمان خانگی برای درد زانو مؤثر باشد. در تحقیقات دیگر، مکمل بروملین نشان داده است که می‌تواند درد و التهاب ناشی از آرتروز و روماتیسم را کاهش دهد و همچنین پس از جراحی دندان در تسکین درد موثر باشد. همچنین، شواهد حاکی از آن است که مصرف مکمل بروملین می‌تواند به کاهش علائم تونل کارپال کمک کند.

۱۰. سیب

۲۰ ماده‌ی غذایی که درد را کاهش می‌دهند

این میوه‌ی پرطرفدار یکی از مهم‌ترین مواد غذایی است که می‌تواند به درمان خانگی دردهای بدن کمک کند. این میوه حاوی کوئرستین (quercetin) است که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان ضدالتهاب شناخته می‌شود. بنابراین، تعجب‌آور نیست که برخی از افراد ادعا می‌کنند “خوردن یک عدد سیب در طول روز می‌تواند پزشک را از شما دور نگه دارد”.

۱۱. شکلات تلخ

بله، تحقیقات نشان می‌دهد که شکلات تلخ حاوی مواد شیمیایی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در مبارزه با التهاب نقش دارند. بر اساس یک مطالعه گسترده در ایتالیا، افرادی که هر سه روز یک‌بار یک تکه شکلات تلخ می‌خورند، نسبت به کسانی که اصلاً شکلات مصرف نمی‌کنند، سطح پروتئین مرتبط با التهاب را کمتر دارند. توصیه می‌شود که شکلاتی با حداقل ۷۰ درصد کاکائو را انتخاب کنید.

۱۲. برنه قهوه ای

برنج قهوه‌ای و سایر غلات کامل حاوی فیبر هستند و می‌توانند به کاهش التهاب در بدن کمک کنند. فیبر به کاهش فعالیت پروتئین واکنشی C می‌پردازد. پروتئین واکنشی C یک ماده است که به دنبال التهاب توسط کبد تولید می‌شود و سپس به جریان خون منتقل می‌شود. می‌توانید این نوع برنج را با سایر غذاهای ضدالتهاب ترکیب کنید.

۱۳. انگور

انگور حاوی رزوراترول (resveratrol) است که تحقیقات نشان داده‌اند مصرف مکمل آن می‌تواند به عنوان آسپرین عمل کرده و آنزیم‌های التهابی را کنترل نماید، در عین حال با احتراز به تحریک معده نمی‌انجامد. انگور همچنین دارای آنتوسیانین است که به کاهش التهاب کمک می‌کند.

۱۴. سیر و پیاز

از سیر و پیاز نیز می‌توان برای درمان خانگی درد بدن استفاده کرد. سبزیجات خانواده‌ی آلیوم، به‌ویژه سیر، دارای مواد ضد‌التهاب و همچنین ترکیبات گوگردی هستند که به تعادل سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

۱۵. چای سبز و چای سیاه

چای حاوی فلاونوئیدها یا آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌تواند شما را در برابر آسیب سلولی که ممکن است باعث تشدید مشکلات مفصلی شود، محافظت کند. همچنین، تحقیقات نشان داده‌اند که چای سبز دارای یک ترکیب شیمیایی است که می‌تواند با التهاب مقابله کند.

۱۶. کلم بروکلی

این سبزی دارای مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین K، فولات (ویتامین B9)، فیبر و آنتی‌اکسیدان است. علاوه بر این، حاوی سولفورافان است که با کاهش سطح سیتوکین‌ها به کاهش التهاب کمک می‌کند. غذاهای دیگری که غنی از سولفورافان هستند شامل کلم کیل و گل کلم هستند.

۱۷. پروتئین سویا

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف غذاهای حاوی سویا با کاهش التهاب مرتبط است. افزودن لوبیای سویا، توفو یا شیر سویا به برنامه‌ی غذایی خود می‌تواند جزء راهکارهایی باشد تا از خواص ضدالتهابی این مواد بهره‌مند شوید.

۱۸. آووکادو

۲۰ ماده‌ی غذایی که درد را کاهش می‌دهند

آووکادو نیز در درمان خانگی برای کاهش دردهای بدن موثر است، زیرا دارای ترکیبات مغذی فراوانی است. موادی همچون کاروتنوئید و توکوفرول در آووکادو یافت می‌شوند که علاوه بر کاهش التهاب، از ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز پیشگیری می‌کنند.

۱۹. لوبیا

لوبیا نیز یک منبع غذایی دیگر است که در درمان خانگی درد بدن مؤثر است، زیرا می‌تواند نشانگرهای التهابی در خون را کاهش دهد. بین انواع لوبیا، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی به عنوان بهترین گزینه‌ها برای مبارزه با التهاب شناخته می‌شوند.

۲۰. مغزیجات و دانه‌ها

آجیل‌ها و دانه‌های مختلف حاوی مقدار زیادی منیزیم، ال-آرژنین و ویتامین E هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف آجیل می‌تواند به کاهش میزان نشانگرهای التهابی در بدن کمک کند. به همین دلیل، توصیه می‌شود که گردو، بادام‌زمینی، بادام، پسته، دانه‌ی بزرگ و دانه‌ی چیا را در رژیم غذایی خود جای دهید.

کلام پایانی

ممکن است درد چند ماه یا حتی چند سال به طول بیانجامد و زندگی روزمره‌ی شما را تحت تأثیر قرار دهد. اگر راهکارهای درمان خانگی برای کاهش درد موثر نبودند یا درد برای مدت طولانی ادامه داشت، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. مختلف راه‌ها برای مدیریت درد وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا از زندگی خود بهترین لذت را ببرید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.