تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۵
9 بازدید
کد خبر : 9022

چگونگی واکنش بدن نسبت به توقف مصرف کربوهیدرات ها

چگونگی واکنش بدن نسبت به توقف مصرف کربوهیدرات ها

کربوهیدرات‌ها منبع اصلی انرژی بدن و یکی از سه ماده مغذی اصلی هستند. حذف آن‌ها می‌تواند تغییرات چشمگیری در عملکرد بدن ایجاد کند و ممکن است بیشتر ضرر داشته باشد تا فایده. بدن شما وارد حالت کتوز می‌شود زمانی که مصرف کربوهیدرات را متوقف می‌کنید، بدن شما دو تغییر اصلی را تجربه می‌کند. اول، فرآیندی

کربوهیدرات‌ها منبع اصلی انرژی بدن و یکی از سه ماده مغذی اصلی هستند. حذف آن‌ها می‌تواند تغییرات چشمگیری در عملکرد بدن ایجاد کند و ممکن است بیشتر ضرر داشته باشد تا فایده.

بدن شما وارد حالت کتوز می‌شود

زمانی که مصرف کربوهیدرات را متوقف می‌کنید، بدن شما دو تغییر اصلی را تجربه می‌کند. اول، فرآیندی به نام گلوکونئوژنز آغاز می‌شود که طی آن بدن گلوکز را از منابع جایگزین مانند اسیدهای آمینه ماهیچه‌ها و گلیسرول موجود در چربی‌ها تولید می‌کند.

سامانتا کوگان، مدیر برنامه آموزشی تغذیه و رژیم درمانی در دانشگاه نوادا در لاس‌وگاس، می‌گوید: «اگرچه این فرآیند برای بقا در کوتاه‌مدت مفید است، اما بدن نباید به مدت طولانی در این حالت باقی بماند، زیرا می‌تواند منجر به عدم تعادل هورمونی، افزایش قند خون، و مشکلات کبد و تیروئید شود.»

طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از توقف مصرف کربوهیدرات، ذخایر گلیکوژن بدن که منبع انرژی پشتیبان هستند، شروع به کاهش می‌کنند. برای حفظ عملکرد مغز و عضلات، بدن مجبور می‌شود چربی‌ها را بسوزاند و از آن‌ها انرژی بگیرد؛ فرآیندی که به آن کتوز گفته می‌شود.

عوارض جانبی کتوز چیست؟

سامانتا کوگان می‌گوید: «بدون کربوهیدرات نمی‌توانیم زنده بمانیم. بدن انسان روزانه حداقل به ۱۳۰ گرم کربوهیدرات نیاز دارد تا عملکردهای پایه‌ای خود را حفظ کند و این میزان در افراد فعال بیشتر است.»

برخی از اثرات کوتاه‌مدت کتوز عبارت‌اند از:

  • تحریک‌پذیری

  • یبوست

  • خستگی

  • آنفلوانزای کتو

کتوز طولانی‌مدت همچنین می‌تواند منجر به کم‌آبی، اختلالات الکترولیتی و کتواسیدوز دیابتی شود؛ وضعیتی بالقوه کشنده که در آن کتون‌ها در خون افراد مبتلا به دیابت تجمع پیدا می‌کنند.

آیا رژیم‌های کم‌کربوهیدرات به کاهش وزن کمک می‌کنند؟

رژیم‌های کم‌کربوهیدرات طی دهه‌ها به‌عنوان یک راهکار محبوب برای کاهش وزن مطرح بوده‌اند، اما تعریف واضحی از «کم‌کربوهیدرات» وجود ندارد. بیشتر مطالعات، مصرف کربوهیدرات کمتر از ۲۶٪ کالری روزانه را کم‌کربوهیدرات می‌دانند، در حالی که دستورالعمل‌های تغذیه‌ای مصرف ۴۵ تا ۶۵٪ کالری روزانه را برای بزرگسالان طبیعی می‌دانند.

یک نظریه که رژیم‌های کم‌کربوهیدرات، به‌ویژه برای افراد دیابتی را توجیه می‌کند، این است که افزایش پروتئین و چربی باعث احساس سیری بیشتر و کاهش افت قند خون می‌شود و در نتیجه مصرف کالری به‌طور طبیعی کاهش می‌یابد. برخی از آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که این رژیم‌ها می‌توانند در کوتاه‌مدت باعث کاهش وزن و کنترل بهتر قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شوند، اما این فواید اغلب طی یک سال به ثبات می‌رسند.

جولی استفانسکی، سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم‌درمانی، به وب‌سایت Verywell گفت: «در بلندمدت، نتایج افراد پیرو رژیم کم‌کربوهیدرات و سایر رژیم‌های گیاهی تقریباً برابر است. رژیم‌های کم‌کربوهیدرات به‌قدری محدودکننده و دشوار برای پیروی هستند که پس از یک سال، نتایج مشابه سایر رژیم‌ها خواهد بود.»

آیا رژیم‌های کتو برای شما مفید هستند؟

یکی از رژیم‌های کم‌کربوهیدرات شناخته‌شده، رژیم کتوژنیک است که مصرف کربوهیدرات را به تنها ۵۰ گرم در روز محدود می‌کند تا بدن در حالت کتوز باقی بماند.

اگرچه رژیم‌های کتو می‌توانند در کوتاه‌مدت برای افراد مبتلا به دیابت یا صرع مفید باشند، ایمنی آن‌ها هنوز به‌طور کامل مشخص نیست؛ زیرا تعریف واحد و پذیرفته‌شده‌ای وجود ندارد و شواهد درباره اثربخشی بلندمدت آن‌ها متناقض است. پژوهش‌های بیشتری لازم است تا بتوان این رژیم را به‌طور قطعی برای مراقبت روتین دیابتی‌ها توصیه کرد.

جولی استفانسکی می‌گوید: «خطر واقعی از بودن در این حالت کوتاه‌مدت نیست، بلکه از اجتناب از غذاهای مغذی که حاوی کربوهیدرات هستند ناشی می‌شود.»

با پیروی از رژیم کتو، ممکن است دسترسی به مواد مغذی موجود در کربوهیدرات‌ها را از دست بدهید، از جمله:

  • ویتامین C

  • فولیت

  • ویتامین‌های گروه B

  • فیبر

چرا کربوهیدرات‌ها برای سلامتی ضروری هستند

کربوهیدرات‌ها برای فرآیندهای بدن حیاتی هستند، به‌ویژه در زمینه تأمین انرژی و بازسازی بدن. برای مثال، یک مطالعه نشان داد ورزشکاران با مصرف کربوهیدرات بهتر از مصرف تنها پروتئین بهبود یافتند، که نشان می‌دهد کربوهیدرات‌ها به همان اندازه برای ترمیم و رشد عضلات اهمیت دارند.

فراتر از تأمین انرژی، کربوهیدرات‌ها منبع فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها نیز هستند. وقتی مصرف کربوهیدرات‌های طبیعی را متوقف می‌کنید، به‌طور غیرمستقیم بدن را از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت محروم می‌کنید. حذف کامل کربوهیدرات‌ها می‌تواند خطر افزایش کلسترول، سنگ کلیه، ضعف استخوان‌ها، مشکلات گوارشی و حتی سرطان را افزایش دهد.»

منبع خبر : verywellhealth.com

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.