بررسی تاثیر پنیر بر تغییر رویاها به کابوس

محصولات لبنی ممکن است در خواب شما اختلال ایجاد کنند. پژوهش جدیدی که روز سهشنبه در نشریه Frontiers in Psychology منتشر شد، عادات خواب، بهویژه رؤیاها، را مورد بررسی قرار داده و آنها را با الگوهای تغذیهای افراد مقایسه کرده است. یکی از یافتههای این مطالعه نشان میدهد: هرچه علائم عدم تحمل لاکتوز در افراد
محصولات لبنی ممکن است در خواب شما اختلال ایجاد کنند. پژوهش جدیدی که روز سهشنبه در نشریه Frontiers in Psychology منتشر شد، عادات خواب، بهویژه رؤیاها، را مورد بررسی قرار داده و آنها را با الگوهای تغذیهای افراد مقایسه کرده است. یکی از یافتههای این مطالعه نشان میدهد: هرچه علائم عدم تحمل لاکتوز در افراد شدیدتر باشد، کابوسهای آنها نیز شدیدتر خواهد بود.
این تحقیق ممکن است پاسخی باشد به سؤالاتی که در پژوهشی در سال ۲۰۱۵ مطرح شده بود؛ پژوهشی که عوامل مؤثر بر «رؤیاهای وابسته به غذا» را بررسی میکرد؛ به بیان دیگر، اینکه چگونه مواد غذایی میتوانند بر رؤیاها تأثیر بگذارند. «در مطالعهی پیشین، مردم همیشه پنیر را مقصر خوابهای بدشان میدانستند»، دکتر توره نیلسن، استاد روانپزشکی در دانشگاه مونترال و یکی از نویسندگان هر دو پژوهش، گفت. «فکر میکنم در این مطالعه توانستیم پاسخهای بهتری برای این مسئله پیدا کنیم.»
در این پژوهش بیش از ۱۰۰۰ نفر شرکت داشتند. افرادی که گزارش داده بودند علائم گوارشی شدیدی از عدم تحمل لاکتوز دارند، کابوسهای شدیدتری را تجربه میکردند. شدت کابوسها بر اساس میزان تکرار آنها، سطح ناراحتیای که ایجاد میکردند، میزان اختلال در فعالیتهای روزمره و طول مدت کابوسها در طول چند ماه سنجیده شد. شرکتکنندگان معمولاً محصولات لبنی و خوراکیهای شیرین را عامل اصلی خوابهای آزاردهنده خود میدانستند.
شرکتکنندگان این نظرسنجی را به عنوان بخشی از یک درس مقدماتی روانشناسی در مقطع کارشناسی تکمیل کردند. به همین دلیل، ممکن است نتایج این مطالعه برای جمعیت عمومی قابل تعمیم نباشد. با این حال، هم پژوهشگران و هم کارشناسان مستقل معتقدند دلایل قابل قبولی وجود دارد که نشان میدهد خوردن یک وعده غذایی حاوی پنیر پیش از خواب میتواند به رؤیاهای آزاردهنده منجر شود.
نیلسن میگوید: «علائم اضطرابی که ممکن است همراه با عدم تحمل لاکتوز بروز کند، میتواند موجب افزایش کابوسها شود.»
ماری-پیر سن-اونژ، مدیر مرکز برتری تحقیقات خواب و ریتم شبانهروزی در مرکز پزشکی اروینگ دانشگاه کلمبیا، گفت اختلالات خواب ناشی از مشکلات گوارشی ممکن است ارتباط میان مصرف لبنیات و رؤیاها را توضیح دهد.
او گفت: «اگر دچار مشکلات گوارشی باشید، این مسئله میتواند بسیاری از اختلالات خواب را توضیح دهد که ممکن است با رؤیاهای مختلف مرتبط باشند.»
پاتریک مکنامارا، دانشیار نورولوژی در دانشکده پزشکی چوبانیان و آودیسیان دانشگاه بوستون که در زمینه مغز و خواب تحقیق میکند، گفت: خوردن ماده غذایی محرک برای افراد دچار عدم تحمل لاکتوز ممکن است موجب «بیداریهای کوتاهمدت» در خواب شود که کیفیت خواب را مختل کرده و در نتیجه، کابوسهای شدیدتری را به همراه داشته باشد.
با این حال، هم مکنامارا و هم نویسندگان این مطالعه هشدار دادند که عوامل دیگری نیز غیر از علائم گوارشی ممکن است در این رابطه نقش داشته باشند. نیلسن گفت که تمایل دارد تحقیقات بیشتری درباره ارتباط میان مصرف لبنیات و رؤیاها انجام شود. راسل پاول، یکی از نویسندگان این پژوهش و استاد بازنشسته روانشناسی در دانشگاه مکاون در آلبرتا، نیز اظهار داشت آنها قصد دارند یافتههای خود را در گروههای دیگری تکرار و بررسی کنند.
با این حال، نیلسن افزود که افراد میتوانند رژیم غذایی خود را بررسی کرده و درباره تغییر برخی جنبههای آن تصمیم بگیرند؛ اقداماتی که لزوماً به دخالت یا راهنمایی پزشک نیاز ندارند.
منبع خبر : nbcnews.com
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0