تاریخ انتشار : یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
27 بازدید
کد خبر : 7713

واریس صورت: علل، علائم و روش‌های درمانی موثر

واریس صورت: علل، علائم و روش‌های درمانی موثر

رگ‌های نخی واریسی، که به نام رگ‌های عنکبوتی نیز شناخته می‌شوند، ممکن است در اکثر نواحی بدن ظاهر شوند. زمانی که این رگ‌ها روی صورت بروز می‌کنند، معمولاً به صورت خطوط قرمز کوچکی دیده می‌شوند که به شکل شبکه‌ای گسترده می‌شوند. این رگ‌ها شبیه رگ‌های واریسی هستند که بیشتر در پاها مشاهده می‌شوند. هر فردی

رگ‌های نخی واریسی، که به نام رگ‌های عنکبوتی نیز شناخته می‌شوند، ممکن است در اکثر نواحی بدن ظاهر شوند. زمانی که این رگ‌ها روی صورت بروز می‌کنند، معمولاً به صورت خطوط قرمز کوچکی دیده می‌شوند که به شکل شبکه‌ای گسترده می‌شوند. این رگ‌ها شبیه رگ‌های واریسی هستند که بیشتر در پاها مشاهده می‌شوند. هر فردی ممکن است تجربه واریس صورت را داشته باشد و افرادی که به برخی بیماری‌های مزمن مانند روزاسه مبتلا هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به این عارضه دارند. هرچند این مشکل درد یا ناراحتی جسمی خاصی ایجاد نمی‌کند، اما از نظر زیبایی ممکن است درمان آن برای شما اهمیت داشته باشد. برای آگاهی از علل واریس صورت و نحوه درمان آن، مراجعه به یک ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی یا پزشک متخصص ضروری است. آشنایی با دلایل بروز این عارضه و گزینه‌های درمانی موجود، برای مدیریت آن اهمیت دارد. در این مقاله از نیوفان تمام اطلاعات لازم درباره این عارضه را مطالعه خواهید کرد.

علل ابتلا به واریس صورت چیست؟

برخی افراد بیشتر از دیگران به واریس صورت یا رگ‌های عنکبوتی مبتلا می‌شوند. در واقع، واریس صورت می‌تواند برای هر فردی در هر سنی، از جمله کودکان، اتفاق بیفتد. دلایل مختلفی برای بروز این عارضه وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  • ژنتیک و مسائل ارثی: حدود ۹۰ درصد از افرادی که به رگ‌های عنکبوتی مبتلا هستند، این مشکل را در اعضای خانواده خود نیز مشاهده کرده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که ممکن است ارتباطی بین عوامل ژنتیکی و ابتلا به واریس صورت وجود داشته باشد.
  • سن: با افزایش سن، رگ‌های خونی معمولاً ضعیف‌تر می‌شوند و این امر می‌تواند منجر به بروز رگ‌های عنکبوتی شود.
  • آسیب‌دیدگی: آسیب‌هایی که منجر به کبودی یا صدمه پوستی روی صورت می‌شوند نیز ممکن است به واریس صورت منجر گردند.
  • مصرف برخی داروها: استفاده از کرم‌ها و محصولات استروئیدی موضعی می‌تواند احتمال بروز رگ‌های عنکبوتی را افزایش دهد. همچنین مصرف داروهای هورمونی زنانه و گشادکننده‌های عروق نیز ممکن است این عارضه را به دنبال داشته باشد.
  • بارداری: تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند باعث ظهور رگ‌های عنکبوتی شود، که معمولاً پس از زایمان ناپدید می‌شوند.
  • مصرف الکل: الکل می‌تواند باعث گشاد شدن رگ‌های خونی شود. استفاده مکرر از مشروبات الکلی ممکن است به شکستگی رگ‌های خونی و بروز قرمزی در پوست منجر گردد.
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید: آسیب‌های ناشی از نور خورشید می‌توانند رگ‌های خونی را بزرگ کنند و منجر به ایجاد مویرگ‌های قابل مشاهده روی صورت شوند.
  • تغییرات در فشار خون: نوسانات ناگهانی و شدید فشار خون ممکن است باعث بروز واریس‌های کوچک روی صورت شوند. حتی یک عطسه یا استفراغ شدید نیز می‌تواند این تغییر فشار را ایجاد کند.
  • روزاسه: افرادی که به برخی انواع روزاسه مبتلا هستند، ممکن است رگ‌های عنکبوتی و قرمزی پوست را به عنوان علائم این بیماری تجربه کنند.
  • سایر شرایط پزشکی: برخی شرایط پزشکی که به آسیب یا زخم رگ‌های خونی منجر می‌شوند، می‌توانند موجب بروز واریس صورت شوند.

واریس صورت: علل، علائم و روش‌های درمانی موثر

چگونه رگ‌های عنکبوتی تشخیص داده می‌شوند؟

ظاهر شدن واریس صورت یا رگ‌های عنکبوتی یکی از مشکلات شایع و معمولاً بی‌ضرر است. شما معمولاً می‌توانید این رگ‌ها را بر اساس ظاهرشان در خانه شناسایی کنید. این رگ‌ها به صورت خطوط قرمز نازک ظاهر می‌شوند و یک الگوی شبکه‌ای روی صورت ایجاد می‌کنند.

اگر از ظاهر رگ‌های عنکبوتی روی صورت خود ناراضی هستید، بهتر است به یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مراجعه کنید. او ممکن است شما را به یک متخصص پوست یا جراح پلاستیک صورت ارجاع دهد. متخصص پوست می‌تواند با یک معاینه فیزیکی رگ‌های عنکبوتی را تشخیص دهد. برای ارزیابی سیاهرگ‌های بدن و شناسایی موارد حادتر، آزمایش‌هایی مانند سونوگرافی و ونوگرافی نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، در اکثر موارد، متخصص پوست می‌تواند با بررسی رگ‌های خونی صورت، وجود شکستگی و واریس را تشخیص دهد.

درمان‌های خانگی رگ‌های عنکبوتی

درمان‌های خانگی برای رگ‌های عنکبوتی ممکن است به اندازه درمان‌های پزشکی مؤثر نباشند، اما انجام برخی اقدامات خودمراقبتی می‌تواند به طور موقت بهبود ظاهر آن‌ها را به همراه داشته باشد. بهتر است قبل از شروع هر درمان خانگی با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر قصد دارید داروهای گیاهی را هم‌زمان با سایر درمان‌ها مصرف کنید. همچنین، همیشه توصیه می‌شود که قبل از استفاده از محصولات جدید، آن‌ها را روی یک ناحیه کوچک از پوست خود آزمایش کنید تا از بروز واکنش‌های نامطلوب اطمینان حاصل کنید.

چند درمان خانگی برای رگ‌های عنکبوتی که می‌توانید امتحان کنید، عبارتند از:

  • مصرف سرکه سیب: این ماده غذایی که معمولاً در هر خانه‌ای موجود است، می‌تواند با کاهش قرمزی و سایر ویژگی‌های مرتبط، به بهبود ظاهر رگ‌های عنکبوتی کمک کند. می‌توانید سرکه سیب را به‌عنوان جایگزینی برای تونر یا محلول پاک‌کننده روزانه به کار ببرید؛ کافیست مقداری از آن را با استفاده از پنبه روی صورت خود بمالید و پس از مدتی تأثیر آن را مشاهده کنید.
  • مصرف عصاره شاه بلوط اسب: عصاره این گیاه به‌عنوان درمانی برای انواع بیماری‌های پوستی به کار می‌رود. برخی افراد می‌توانند از این عصاره برای بهبود ظاهر رگ‌های عنکبوتی روی صورت خود استفاده کنند. این عصاره معمولاً در ترکیبات مکمل‌ها وجود دارد، اما نوع موضعی آن ممکن است برای درمان رگ‌های عنکبوتی ایمن‌تر باشد. برای بهره‌برداری از خواص عصاره شاه بلوط اسب، آن را به آرامی روی پوست صورت خود بمالید و اجازه دهید با گذشت زمان اثر کند.
  • شست‌وشوی صورت با آب گرم: از آنجایی که گرمای شدید می‌تواند منجر به شکستگی رگ‌های خونی و ایجاد واریس صورت شود، مهم است که از شستشوی صورت با آب داغ خودداری کنید. بهتر است حمام یا دوش آب گرم بگیرید و هرگز از آب داغ استفاده نکنید. همچنین، همیشه با احتیاط و به آرامی صورت خود را با آب گرم بشویید.
  • سرما درمانی: دمای سرد باعث بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود و خون را از سطح پوست دور می‌کند. سرما درمانی ممکن است به طور موقتی ظاهر رگ‌های عنکبوتی روی پوست شما را بهبود ببخشد.برای سرما درمانی می‌توانید از کمپرس خنک، ابزارهای خنک‌کننده پوست مانند غلتک‌های خنک، کیسه‌ای حاوی سبزیجات یخ زده و پیچیده شده در حوله یا آب سرد استفاده کنید.
  • استفاده از فندق افسونگر: فندق افسونگر یک ماده طبیعی با خاصیت قابض است، به این معنا که می‌تواند بافت‌های نرم را سفت کند. این گیاه دارای تانن‌هایی است که قادر به انقباض رگ‌های خونی هستند، و این امر ممکن است باعث کاهش قابل مشاهده بودن رگ‌های عنکبوتی شود. با این حال، تحقیقات در مورد تأثیرات این گیاه هنوز در حال انجام است و اثر بخشی آن برای درمان رگ‌های عنکبوتی صورت به‌طور کامل اثبات نشده است. بنابراین، در مصرف این گیاه باید احتیاط کنید.
  • مصرف آلوئه ورا: ژل گیاه آلوئه ورا ممکن است برای درمان قرمزی پوست مفید باشد. یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۴ روی زنان با رنگ پوست روشن تا متوسط ​​نشان داد که آلوئه ورا قرمزی پوست را به اندازه هیدروکورتیزون که یک کرم دارویی برای التهاب پوست و اگزما است، کاهش می‌دهد. البته، در نتایج این مطالعه به طور خاص به درمان ورید عنکبوتی اشاره نشده است.

واریس صورت: علل، علائم و روش‌های درمانی موثر

درمان‌های پزشکی واریس صورت

پزشک معمولاً می‌تواند با معاینه بصری، رگ‌های عنکبوتی یا واریس‌های صورت را تشخیص دهد. چندین گزینه درمانی برای این عارضه وجود دارد، اما تمام این درمان‌ها برای هر فرد و در همه نواحی بدن مؤثر نیستند. به عنوان مثال، اسکلروتراپی روشی است که می‌تواند رگ‌های عنکبوتی را در سایر نواحی بدن درمان کند، اما برای صورت مناسب نیست. پزشک یا متخصص پوست می‌تواند با توجه به موقعیت، اندازه و وسعت وریدهای عنکبوتی و همچنین سلامت عمومی و اهداف شما از درمان واریس‌های صورت، بهترین گزینه را توصیه کند.

لیزر درمانی

لیزر درمانی یک روش غیرتهاجمی است که با استفاده از نور لیزر، رگ‌های عنکبوتی را گرم کرده و تخریب می‌کند. این فرآیند با ارسال پالس‌های فوتون یا انرژی نوری انجام می‌شود که به رنگ رگ خونی هدف می‌زند و تأثیری بر روی پوست اطراف ندارد. در حین این درمان، پزشک متخصص دستگاهی را در کنار پوست شما قرار می‌دهد تا پالس نوری را ارسال کند، که ممکن است احساس مشابهی به کشیده شدن یک نوار الاستیک روی پوست داشته باشد.

این درمان ممکن است باعث احساس گرما، سوزش یا التهاب در ناحیه درمان شده شود. برخی افراد ممکن است عوارض جانبی مانند هایپرپیگمانتاسیون را نیز تجربه کنند. با این حال، بسیاری از دستگاه‌های لیزر مدرن ایمن و مؤثر هستند و استفاده از آن‌ها معمولاً عوارض کمتری به همراه دارد.

نتایج درمان واریس‌های کوچک بر روی صورت ممکن است بلافاصله مشهود باشد، در حالی که واریس‌های بزرگتر ممکن است پس از درمان ابتدا تیره‌تر شده و سپس ۱ تا ۳ ماه بعد قابل مشاهده ناپدید شوند.

پس از انجام لیزر درمانی، باید به مدت ۳ تا ۴ هفته از ناحیه درمان شده در برابر نور خورشید محافظت کنید. همچنین، ممکن است وریدهای عنکبوتی جدیدی در این مدت ظاهر شوند، به همین دلیل باید به مراقبت از پوست صورت خود بیشتر توجه کنید.

واریس صورت: علل، علائم و روش‌های درمانی موثر

نور پالسی شدید

درمان با پالس شدید نور (IPL) به شیوه‌ای مشابه لیزر درمانی عمل می‌کند. در این روش، مویرگ‌های شکسته در صورت گرم می‌شوند تا واریس‌ها در طول فرآیند از بین بروند. این روش و عوارض جانبی احتمالی آن شباهت زیادی به عوارض لیزر درمانی دارد، با این تفاوت که نور IPL دارای طیف وسیع‌تری از طول‌موج‌ها است.

انعقاد حرارتی

روش انعقاد حرارتی، مشابه IPL و لیزر درمانی، با گرم کردن و آسیب رساندن به عروق خونی شکسته عمل می‌کند، اما به جای نور، از امواج رادیویی برای انجام این درمان استفاده می‌شود.

در طول این فرآیند درمانی، پزشک یک سوزن بسیار نازک را وارد رگ خونی کرده و آن را تا دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد (۱۵۸ درجه فارنهایت) گرم می‌کند. در این مرحله، رگ خونی بسته شده و دیگر خون را دریافت نمی‌کند. در نهایت، بدن به تدریج این رگ را جذب کرده و واریس ناپدید می‌شود.

میکروفلبکتومی

این روش درمانی شامل حذف رگ‌های عنکبوتی از طریق برش‌های کوچک به اندازه ۱ تا ۳ میلی‌متر یا سوراخ‌های سوزنی است. پس از ایجاد برش، پزشک با استفاده از یک قلاب کوچک رگ خونی آسیب‌دیده را خارج می‌کند. برخلاف سایر روش‌های درمانی، این گزینه خطر بروز نشانه یا هایپرپیگمانتاسیون را به همراه ندارد.

واریس صورت: علل، علائم و روش‌های درمانی موثر

پیشگیری از ایجاد رگ‌های عنکبوتی روی صورت

جلوگیری از ایجاد رگ‌های خونی شکسته یا رگ‌های عنکبوتی روی پوست همیشه ممکن نیست، اما با انجام اقدامات زیر می‌توان خطر بروز آن‌ها را کاهش داد:

  • اجتناب از گرمای شدید: دماهای بالا ناشی از سونا، حمام داغ یا هوای گرم می‌تواند رگ‌های خونی را گشاد کرده و احتمال ظهور رگ‌های عنکبوتی را افزایش دهد. بنابراین، بهتر است از قرار گرفتن در محیط‌های با دمای زیاد خودداری کرده و صورت خود را با آب گرم به جای آب داغ بشویید.
  • محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش: اشعه‌های خورشید و تابش‌های تخت‌های برنزه‌کننده به تدریج می‌توانند به پوست آسیب برسانند. استفاده از کلاه لبه‌دار، کرم ضدآفتاب و قرار گرفتن در سایه در ساعات اوج تابش آفتاب می‌تواند به پیشگیری از عوارض پوستی کمک کند.
  • خودداری از شست‌وشوی خشن صورت: لایه‌برداری یا شستشوی خشن می‌تواند به پوست حساس صورت آسیب بزند و وضعیت رگ‌های عنکبوتی را بدتر کند.
  • در صورت لزوم، ترک سیگار: سیگار کشیدن می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب بزند. افرادی که سیگار می‌کشند می‌توانند با ترک دخانیات به بهبود ظاهر پوست خود کمک کنند.

واریس صورت: علل، علائم و روش‌های درمانی موثر

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

واریس صورت و ظهور رگ‌های عنکبوتی روی پوست عارضه‌ای رایج است که خطری ندارد. با این حال، افرادی که از ظاهر خود به خاطر وجود این واریس‌ها راضی نیستند، می‌توانند با پزشک یا متخصص پوست درباره گزینه‌های درمانی مشورت کنند. روش‌هایی مانند لیزر درمانی، IPL و دیگر درمان‌ها ممکن است به طور مؤثری در از بین بردن واریس‌های صورت کمک کنند.

کلام آخر

رگ‌های عنکبوتی یا واریس‌های موجود در صورت شما ممکن است ناخوشایند باشند، اما مهم است بدانید که این وضعیت معمولاً صرفاً یک مشکل زیبایی بوده و خطری برای شما ندارد. انجام اقدامات پیشگیرانه می‌تواند به کاهش تشکیل رگ‌های عنکبوتی کمک کند و درمان‌های متنوع پزشکی و خانگی نیز می‌تواند شما را در از بین بردن آن‌ها یاری کند.

همچنین، لازم به ذکر است که همه موارد واریس‌های صورت یکسان نیستند. اگر رگ‌های عنکبوتی در چهره اعضای خانواده شما وجود دارد، احتمالاً نیاز خواهید داشت که به طور مرتب آن‌ها را درمان کنید. اما اگر این رگ‌ها را بعد از ابتلا به یک بیماری مشاهده کرده‌اید، نگران نباشید، زیرا در این شرایط معمولاً واریس‌های صورت بعد از مدتی به‌طور خودبه‌خود ناپدید می‌شوند.

منابع: medicalnewstoday , verywellhealth , healthline

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.