تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۱
36 بازدید
کد خبر : 1169

صبحی پرانرژی با ۵ روش علمی

صبحی پرانرژی با ۵ روش علمی

بسیاری از شب‌ها به راحتی به تخت خواب می‌رویم و درباره تمام کارهایی که قصد داریم فردا انجام دهیم، خیال می‌پردازیم. اما صبح روز بعد با کاهش حالت متفاوتی در رختخواب می‌مانیم و منتظر صبحانه و باقی روال‌های روز می‌شویم. این روند معمولاً به خودمان می‌آید و متوجه می‌شویم که ظهر شده و هنوز هیچ

بسیاری از شب‌ها به راحتی به تخت خواب می‌رویم و درباره تمام کارهایی که قصد داریم فردا انجام دهیم، خیال می‌پردازیم. اما صبح روز بعد با کاهش حالت متفاوتی در رختخواب می‌مانیم و منتظر صبحانه و باقی روال‌های روز می‌شویم.

این روند معمولاً به خودمان می‌آید و متوجه می‌شویم که ظهر شده و هنوز هیچ کاری انجام نداده‌ایم. اما با کمی تنبلی، می‌توان با طراحی چند برنامه ساده، کارهای زیادی را در ساعت‌های اولیه‌ی روز به پایان رساند.

در اینجا، پنج روش برای شما معرفی می‌شود که به طور علمی اثبات شده است که انجام آنها منجر به فعال شدن سریع مغز در هنگام بیداری شده و در نتیجه، انجام کارهای بیشتر در ابتدای روز ممکن می‌شود.

صبحی پرانرژی با ۵ روش علمی

۱. وسوسه نشوید که بیش‌تر بخوابید.

تلاش کنید به آن “چند دقیقه خواب بیشتر” که همگی ما می‌پسندیم، توجه نکنید و بدن خود را به عادت بندازید که با اولین زنگ بیدار شود. ساعت‌های زنگ‌دار و همچنین هشدارهای گوشی‌ها قابلیت اسنوز (Snooze) را دارند. این به این معناست که زنگ در آن لحظه قطع می‌شود و چند دقیقه بعد دوباره زنگ می‌زند. این کار را انجام ندهید. هر بار که زنگ بیداری قطع می‌شود، “اینرسی خواب” به طور طولانی‌تری ادامه می‌یابد. این احساس میان بیدار شدن از خواب و تا هشیار شدن، به انسان دست می‌دهد. اگر چند بار خواب صبح را قطع کنید، بیدار شدن در نهایت برای شما مشکل‌تر خواهد شد و به حالت هشیاری دیرتر خواهید رسید. بنابراین، اگر می‌خواهید زودتر بیدار شوید، با اولین زنگ بیداری ادامه دهید و بیشتر خواب نخواهید خورد.

۲. به ساعت بدن‌تان توجه کنید و روزهای تعطیل را بیش‌تر نخوابید.

شاید شما هم جزو افرادی باشید که شب‌زنده‌داری را دوست دارید و به مدت زمان طولانی صبح زود از خواب بیدار نمی‌شوید. اینجا باید اشاره کرد که اختلالی به نام “تاخیر فاز خواب” وجود دارد که افراد مبتلا به آن، دیر به خواب می‌روند و سخت از خواب بیدار می‌شوند. این مشکل به طور کلی جدی نیست و می‌توان بازگشت ساعت بدن یا “ریتم شبانه‌روزی” را به حالت منظم و سالم ترتیب داد. برای این منظور، توصیه می‌شود شب‌ها به کارهای سنگین پرداخته نشود و پرده‌ها را باز گذاشت تا نور آفتاب به طور طبیعی فرآیند بیدار شدن را تسهیل کند.

با این حال، برنامه‌ریزی به این شیوه برای افرادی که با اختلالات خواب دست و پنجه نرم می‌کنند، چالش‌هایی ایجاد می‌کند. با این حال، برای تنظیم ساعت درونی بدن، مناسب است در روزهای تعطیل از خواب صبح خودداری کرده و به سمت ایجاد یک الگوی منظم برای خواب و بیداری حرکت کرد.

صبحی پرانرژی با ۵ روش علمی

۳. یک لیوان آب پرتقال بخورید.

در حال حاضر، بسیاری از افراد با استرس و نگرانی مواجه هستند. مصرف یک لیوان آب پرتقال تازه اثرات بسیار غنی‌کننده‌ای بر روی آرامش، سرحالی، و شروع یک روز مثبت دارد. از نظر علمی تثبیت شده است که رایحه مرکبات در کاهش نگرانی و استرس افراد تأثیرگذار است. یک مطالعه نشان داده است که انتشار این عطر در محیط دندان‌پزشکی، استرس افرادی که در انتظار نوبت بودند را کاهش می‌دهد. همچنین، بر اساس گزارش بخش غذا و کشاورزی سازمان ملل، ویتامین C که در مرکبات یافت می‌شود، در کاهش استرس تأثیرگذار است.

۴. یک سیب بخورید.

هرچند که کافیین توانمندی در فعال‌سازی مغز دارد، اما توصیه می‌شود که جای آن از سیب استفاده کنید. سیب به عنوان منبعی از انرژی بسیار غنی و متوازن شناخته می‌شود که با قند طبیعی موجود در آن، به شما احساس شادابی می‌دهد. علاوه بر این، حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که برای سلامتی بدن بسیار مفید و مؤثر است.

صبحی پرانرژی با ۵ روش علمی

۵. سخت‌ترین و پراسترس‌ترین کارهایی که دارید را اول صبح انجام بدهید.

اگر به واقعیت تمایل دارید که صبح با انرژی بیشتری را آغاز کنید، وقت خود را با انجام کارهای ساده و پیش پا افتاده تلف نکنید. تحقیقات دانشگاه استنفورد نشان داده‌اند که هرچه زمان بگذرد و انرژی انسان کاهش یابد، نیروی اراده‌اش بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر، تمرکز کردن بر روی کارها به شدت مشکل می‌شود، حواس زودتر پرت می‌شوند و انجام کارها برایتان دشوارتر می‌گردد. بنابراین، بهتر است کارهای خود را با اولویت‌بندی مناسب برنامه‌ریزی کرده و کارهای اساسی را در ابتدای صبح – زمانی که اراده‌ی انسان بهتر و قوی‌تر است – انجام دهید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.