بادمجان، معجزه سلامتی از فیبر تا آنتیاکسیدانها

بادمجان بنفش تیره نه تنها یک سبزی چشمنواز است، بلکه مواد مغذی مفیدی برای سلامت دستگاه گوارش و قلب نیز فراهم میکند. این سبزی را میتوان به روشهای متنوعی مصرف کرد، بنابراین مطمئناً راه خوشمزهای برای گنجاندن آن در وعدههای غذایی خود خواهید یافت. بادمجان کالری بسیار کمی دارد، اما مقدار قابل توجهی از مواد
بادمجان بنفش تیره نه تنها یک سبزی چشمنواز است، بلکه مواد مغذی مفیدی برای سلامت دستگاه گوارش و قلب نیز فراهم میکند. این سبزی را میتوان به روشهای متنوعی مصرف کرد، بنابراین مطمئناً راه خوشمزهای برای گنجاندن آن در وعدههای غذایی خود خواهید یافت. بادمجان کالری بسیار کمی دارد، اما مقدار قابل توجهی از مواد مغذی ضروری و سالم را در خود جای داده است.
این سبزی همچنین حاوی آب است که «واضح است برای بدن مفید است. چه سالهاست طرفدار بادمجان باشید و چه بخواهید به جمع دوستداران آن بپیوندید، متخصصان تغذیه میگویند دلایل زیادی وجود دارد که بادمجان را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
ارزش غذایی بادمجان
در یک فنجان بادمجان پخته، مواد مغذی زیر یافت میشود:
-
۳۵ کالری
-
۰.۸ گرم پروتئین
-
۰.۲ گرم چربی
-
۸.۶ گرم کربوهیدرات
-
۲.۵ گرم فیبر
فواید بادمجان
یکی از بزرگترین فواید تغذیهای بادمجان، میزان بالای فیبر آن است. فقط با ۳۵ کالری در هر فنجان، نزدیک به ۳ گرم فیبر غذایی دریافت میکنید که به سلامت دستگاه گوارش و بسیاری جنبههای دیگر بدن کمک میکند. بسیاری از مردم نمیدانند که فیبر کلسترول را در بدن جذب میکند و در واقع به دفع آن از بدن کمک میکند، که این موضوع فواید زیادی برای سلامت قلب دارد. فیبر همچنین به احساس سیری طولانیمدت کمک میکند.
دیگر فایده مهم بادمجان، غنی بودن آن از آنتیاکسیدانهاست که به سلامت قلب نیز کمک میکنند. بادمجان سرشار از پلیفنولهاست، یکی از این پلیفنولها آنتوسیانین است که رنگ بنفش و آبی عمیق آن را ایجاد میکند. آنتوسیانینها در سایر خوراکیهای همرنگ مانند بلوبری و بلکبری نیز یافت میشوند.
با اینکه ممکن است شنیده باشید که سبزیجات خانواده بادمجانیان از جمله بادمجان و گوجهفرنگی، میتوانند باعث التهاب در بدن شوند، در واقع عکس این موضوع درست است. آنتوسیانینها برای سلامت قلب مفید هستند و میتوانند به مقابله با آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد کمک کنند، بنابراین خواص ضدالتهابی نیز دارند.
آنها با التهاب مزمن مقابله میکنند؛ التهابی که مدت طولانی ادامه دارد و با بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان و حتی مشکلاتی مثل زوال عقل و آلزایمر مرتبط است. اگر غذاهای غنی از آنتیاکسیدان مصرف کنید، التهاب کاهش مییابد و در طول زمان ریسک این بیماریها نیز کاهش مییابد.
این ترکیبات منحصربهفرد و مفید برای سلامتی، بخشی از دلیل این است که بادمجان را یکی از سالمترین سبزیجات تابستانی معرفی کرده است. علاوه بر آنتیاکسیدانها، بادمجان حاوی ویتامینها و مواد معدنی ضروری نیز هست، از جمله پتاسیم، فولات و منگنز.
منگنز به متابولیسم گلوکز، کربوهیدراتها، کلسترول و آمینواسیدها کمک میکند. منگنز همچنین در فرآیند لخته شدن خون نقش دارد و به بهبود زخمها کمک میکند. منگنز یک ماده معدنی کمیاب است، بنابراین بدن ما تنها به مقدار کمی از آن نیاز دارد و بادمجان منبع مناسبی برای تأمین آن است.
بهترین روشها برای پخت بادمجان
بادمجان که جزو پایهایترین سبزیجات در بسیاری از آشپزیهای جهان است، با بافت منحصر به فرد و طعم ملایم خود، یک سبزی بسیار چندمنظوره در آشپزخانه محسوب میشود. اگرچه پوست آن کمی سفت است، اما سرشار از مواد مغذی است. گوشت داخلی بادمجان با بافت اسفنجی خود، طعمها را به خوبی جذب میکند و وقتی بیشتر پخته شود، میتوان آن را برای تهیه دیپهایی مانند بادمجان کبابی (بابا گنوش) له کرد.
برخی افراد بادمجان را با بافتی «گوشتمانند» مییابند، بنابراین میتواند جایگزین گوشت در برخی غذاها مانند کوفته بادمجان و پارمزان بادمجان باشد. البته بادمجان جایگزین کامل گوشت گاو یا مرغ نیست، اما این غذاها راههای لذیذ و خلاقانهای برای استفاده بهینه از این سبزی هستند.
منبع خبر : today.com
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0