کشف یکی از شدت بخشندهترین انفجارهای رادیویی سریع در یک موقعیت غافلگیرکننده

فورانهای سریع امواج رادیویی (FRBs)، انفجارهایی از اعماق فضا هستند که با قدرت و رازآلودگی خاصی همراه هستند. اخترشناسان حالا توانستهاند منشأ FRB قدرتمندترین و دورترینی که تاکنون مشاهده شده، را که با یک گروه از هفت کهکشان در ارتباط است، شناسایی کنند. این شناسایی، محققان را به دیدگاههای نوین در خصوص محیطهای مختلفی که
فورانهای سریع امواج رادیویی (FRBs)، انفجارهایی از اعماق فضا هستند که با قدرت و رازآلودگی خاصی همراه هستند. اخترشناسان حالا توانستهاند منشأ FRB قدرتمندترین و دورترینی که تاکنون مشاهده شده، را که با یک گروه از هفت کهکشان در ارتباط است، شناسایی کنند. این شناسایی، محققان را به دیدگاههای نوین در خصوص محیطهای مختلفی که میتوانند چنین انفجارهای مرموزی از نور را تولید کنند، هدایت میکند.
بر اساس تحقیقات انجامشده توسط یک تیم بینالمللی از محققان و تصاویر جدید تلسکوپ فضایی هابل، انفجار رادیویی سریع با نام FRB 20220610A از داخل خوشهای از کهکشانها فرستاده میشود. این خوشه کهکشانی نشاندهندهٔ تعاملات بین کهکشانی است و این موضوع نشانگر این است که این تعاملات ممکن است در ایجاد این انفجار نقش داشته باشند. این جزئیات منشأ انفجار نشانگر مواردی است که قبلاً در تئوریهای علمی مرتبط با کیهان در نظر گرفته نمیشدهاند؛ بنابراین، این تحقیقات به اخترفیزیکدانان امکان میدهد تا دربارهٔ شرایط مختلفی که ممکن است منجر به وقوع این انفجارهای رادیویی شوند، اظهارنظر کنند.
«الکسا گوردون»، ستارهشناس دانشگاه نورث وسترن میگوید:
«بدون دادههای تصویری از تلسکوپ فضایی هابل، همچنان این احتمال وجود دارد که انفجار رادیویی سریع (FRB) از یک کهکشان منبع ثابت یا از یک سیستم تعاملی از کهکشانها به وجود آمده باشد. این محیطهای عجیبوغریب ما را به سوی درک بهتر از پدیدههای مرموز FRB هدایت میکنند.»
برای ارائه یک تصور از مسافتی که این پالس رادیویی طی کرده است، لازم است بدانید که حالا جهان حدود 13.8 میلیارد سال سن دارد. با این وجود، سیگنالی که از FRB 20220610A دریافت میکنیم از نقطهای فرستاده شده است که در آن زمان جهان تنها 5 میلیارد سال سن داشته است.
پس از مشاهدات اولیه نزدیک به منشأ FRB، محققان به این نتیجه رسیدند که ممکن است کهکشانهای مختلفی در این پدیده دخیل باشند. با این حال، شمارش هفت مورد یک سپر غافلگیرآور بود! این کهکشانها نیز به صورت فشرده در کنار یکدیگر قرار دارند؛ به طوری که همه آنها میتوانند در کنار ماهتاب کهکشان راه شیری جا بیافتند.
چگونگی این کهکشانها در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، به معنای این است که آنها به روشهای خاصی با یکدیگر تعامل دارند. اگر ستارگان به سرعت و متوالی شکل میگیرند، ممکن است توضیحی برای نیروی FRB وجود داشته باشد.
«ون فای فونگ»، اخترفیزیکدان دانشگاه نورث وسترن میگوید:
نشانههایی از تداخل و ارتباط بین اجزای این گروه قابل مشاهده است. به عبارت دیگر، آنها ممکن است مواد را با یکدیگر تبادل کنند یا حتی در مسیر ادغام با یکدیگر قرار گیرند. این گروه از کهکشانها، که به عنوان گروههای فشرده شناخته میشوند، محیطهای فوقالعاده کمیاب در کیهان هستند و در مقیاس کهکشانی، ساختارهای بسیار متراکم و مهمی را تشکیل میدهند.
سیگنالهای FRB همچنان به دانشمندان سوالاتی درباره تغییرات در این سیگنالها و منشأ آنها را مطرح میکنند. در حال حاضر بهترین حدس این است که این سیگنالها از منابع کیهانی مانند ستاره نوترونی یا سیاهچالهها به وجود میآیند.
این تحقیق یادآوری میکند که هرگاه تلسکوپهای ما بهبود یابند و به ما امکان مشاهده دقیقتر فضا را بدهند، میتوانیم به سؤالات بیشتری درباره این سیگنالهای پیچیده پاسخ دهیم.
دونگ اظهار داشته است: «با استفاده از نمونههای بزرگتر از FRBهای دور، میتوانیم تحقیقات بیشتری در زمینه تکامل FRBها و خصوصیات میزبان آنها انجام دهیم و با ارتباط آنها با اجرام نزدیکتر، شاید حتی بتوانیم گروههایی با ویژگیهای عجیبتر شناسایی کنیم.»
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0