چند آموزش غذاهایی ساده و تنبلونه برای مجردها
آشپزی غذاهایی که به سرعت آماده میشوند و زمان کمی از شما میگیرند، بسیار لذتبخش است. غذاهای مخصوص افراد مجرد نیز به همین شکل هستند؛ این غذاها به سرعت و به راحتی برای شام یا ناهار آماده میشوند و میتوان از آنها لذت برد. با نیوفان همراه باشید. 1- طرز تهیه سمبوسه ساده بوشهری مواد
آشپزی غذاهایی که به سرعت آماده میشوند و زمان کمی از شما میگیرند، بسیار لذتبخش است. غذاهای مخصوص افراد مجرد نیز به همین شکل هستند؛ این غذاها به سرعت و به راحتی برای شام یا ناهار آماده میشوند و میتوان از آنها لذت برد. با نیوفان همراه باشید.
1- طرز تهیه سمبوسه ساده بوشهری
مواد لازم:
- سیبزمینی: 4 عدد متوسط
- تره خرد شده: یک مشت
- پیاز: 1 عدد کوچک
- فلفل، ادویه، نمک: به میزان دلخواه
- نان: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- سیبزمینیها را شسته و با مقدار کمی آب میپزیم (آب باید خیلی کم باشد تا ویتامینها از بین نروند؛ فقط باید حواستان به آن باشد).
- پیاز را خلال کرده و در مقداری روغن تفت میدهیم تا طلایی و نرم شود. سپس تره را اضافه کرده و 4-5 دقیقه دیگر تفت میدهیم.
- سیبزمینیها را رنده کرده و به مخلوط پیاز و تره اضافه میکنیم.
- بعد از یک تفت 5 دقیقهای، نمک، فلفل و مقداری زردچوبه را اضافه میکنیم.
- نانها را به صورت دایره برش میزنیم و مقداری از مخلوط آماده شده را داخل نان میگذاریم. سپس نان را میپیچیم و در روغن سرخ میکنیم.
این سمبوسه خوشمزه را با سس تند سرو کنید. امیدوارم لذت ببرید!
2- طرز تهیه خوراک ساده نودل و تخممرغ
مواد لازم:
- یک بسته نودل
- دو عدد تخممرغ
- مقداری فلفل دلمهای
- نمک، نعناع خشک، ترخون خشک (بسته به ذائقه)
طرز تهیه:
- نودل را در آب جوش میپزیم. پس از 5-6 دقیقه آن را آبکش میکنیم (طبق نوشته بستهبندی، زمان پخت 3 دقیقه است، اما بیشتر زمان نیاز دارد).
- تخممرغها را با نمک خوب هم میزنیم.
- نودل و تخممرغ را با هم مخلوط میکنیم.
- مقداری روغن در ته ظرف میریزیم و مخلوط نودل و تخممرغ را داخل ظرف میریزیم.
- فلفل دلمهای خرد شده، آویشن، نعناع خشک و سایر ادویهجات دلخواه را روی آن میپاشیم و اجازه میدهیم تا سرخ شود.
(برای راحتی، میتوانید به مدت 4 دقیقه با درجه 900 وات در مایکروویو قرار دهید). - در نهایت، خوراک نودل و تخممرغ را سرو کرده و لذت ببرید.
3- طرز تهیه صندل کدو سبز
مواد لازم:
- کدو سبز به میزان لازم
- سویا: یک مشت
- پیاز: 1 عدد
- فلفل دلمهای: یک چهارم
- قارچ: 2 عدد
- آب غوره: به میزان لازم
- نمک، فلفل، ادویه: به مقدار دلخواه
- پنیر سفید آمل کاله: به میزان لازم
- ذرت: 1 قاشق
- نخود فرنگی: 1 قاشق
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق
طرز تهیه:
- برای طعمدار کردن سویا و خوشمزه شدن آن، سویا را در آبغوره به مدت 1 تا 2 ساعت خیس میکنیم.
- پیاز را خلال کرده و در روغن سرخ میکنیم.
- سویا را که از قبل خیس کردهایم، آبکش کرده و به پیاز اضافه کرده و سرخ میکنیم.
- ادویهجات و قارچ را به مواد اضافه میکنیم.
- سپس ذرت، نخود فرنگی و رب گوجه را اضافه کرده و میگذاریم مواد به مدت 10 دقیقه خوب با هم پخته شوند.
- کدوها را شسته، از وسط قاچ کرده و داخل آنها را خالی میکنیم.
- از مواد آماده شده 2 تا 3 قاشق برداشته و داخل کدوها را پر میکنیم.
- پنیر را روی مواد میریزیم (برای طعمی متفاوت و کمکالری از پنیر سفید آمل استفاده میکنیم، که خوشمزهتر از پنیر پیتزا است).
- کدوها را در فر با دمای 180 درجه یا در مایکروویو با درجه 900 به مدت لازم میگذاریم تا پنیر آب شود، اما زیاد نباید در فر بماند.
- در نهایت روی پنیر کمی نعناع خشک میپاشیم.
4- طرز تهیه خوراک میگو کریسپی (مجردی)
مواد لازم:
- میگو: 250 گرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- آرد: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- شیر: نصف استکان
- پودر فلفل قرمز: 2 قاشق مرباخوری
- پودر سیر: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- برد کرامب: به میزان لازم
طرز تهیه:
- میگوها را از وسط باز کرده و تمیز میشوییم.
- تخممرغ را با شیر، آرد، پودر سیر، پودر فلفل قرمز و نمک مخلوط کرده و خوب هم میزنیم تا مایه یکدستی به دست آید.
- میگوها را به مدت 10 دقیقه در مایع به دست آمده قرار میدهیم تا خوب مزهدار شوند.
- سپس میگوها را دانهدانه از مایع خارج کرده و در برد کرامب (خرده نان) غلتانده و پوشش میدهیم.
- در یک ظرف گود، روغن کافی ریخته و اجازه میدهیم تا کاملاً داغ شود. سپس میگوها را دانهدانه در روغن داغ میریزیم و میگذاریم تا خوب سرخ شوند.
- حالا خوراک خوشمزه میگو کریسپی آماده است.
طرز تهیه کشک بادمجان ساده
مواد لازم:
- بادمجان: ۴ عدد
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- گردو: به مقدار دلخواه
- نعناع تازه خرد شده: ۱.۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- ابتدا بادمجانها را پوست بگیرید، سپس به صورت حلقهای برش زده و روی هر برش مقداری نمک بپاشید. آنها را برای ۴۵ دقیقه کنار بگذارید، سپس شسته و اجازه دهید آب اضافیشان کاملاً برود.
- پیاز را به صورت خلالی برش داده و در روغن سرخ کنید.
- بادمجانها را سرخ کرده و با گوشتکوب له کنید. سپس پیاز داغ، گردو، نعناع و ادویه را به بادمجان اضافه کرده و حدود ۱۵ دقیقه به آنها زمان دهید تا خوب جا بیفتند.
- در آخر، کشک بادمجان را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با نعناع داغ و کشک تزیین کنید.
این روش تهیه کشک بادمجان، که من در قلات تجربه کردهام، طعمی فوقالعاده دارد. امیدوارم شما هم این غذا را بپزید و از طعم خوشمزهاش لذت ببرید!
طرز تهیه خوراک گوجه و سیبزمینی هندی (غذای مجردی)
مواد لازم:
- ریحان (خرد شده): ۲ قاشق غذاخوری
- سیبزمینی کوچک: ۱ عدد
- نمک به میزان دلخواه
- پیاز (حلقهای برش خورده): ۱ عدد
- روغن گیاهی: ¼ فنجان
- فلفل سبز تند (ریز خرد شده): ۳ عدد
- سیر (ریز خرد شده): ۳ حبه
- زنجبیل (پوست کنده و ریز خرد شده): ۲ قاشق غذاخوری
- زیره سبز: ۱ قاشق چایخوری
- گشنیز: ½ قاشق چایخوری
- گوجه فرنگی بزرگ (پوست کنده): ۱ عدد
- نعناع تازه (خرد شده): ¼ فنجان
- تخممرغ: ۶ عدد
تمام ادویههای ذکر شده در این رسپی برای چاشنی هستند و میتوانید بسته به ذائقه خود آنها را حذف یا تغییر دهید.
طرز تهیه:
- سیبزمینی را در آب نمک به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. سپس پس از پخته شدن، آبکش کرده و بگذارید سرد شود. بعد سیبزمینیها را به ضخامت ۱ سانتیمتر برش دهید.
- روغن را در یک دیگ بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید، سپس پیاز را اضافه کرده و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید.
- فلفلها را به پیاز اضافه کرده و ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. سپس زنجبیل، سیر، زیره سبز و گشنیز (یا هر ادویه دلخواه) را اضافه کرده و ۱۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
- گوجه فرنگی را با نمک مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید. گوجهها را با یک چنگال له کرده و سپس با نعناع و ریحان مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید.
- فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و سیبزمینیها را در کف ظرف بچینید. سپس سس گوجه و پیاز را که آماده کردهاید، روی سیبزمینیها بریزید.
- ظرف را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. سپس آن را از فر خارج کرده و تخممرغها را همراه با نمک و فلفل روی مواد بریزید و دوباره به مدت ۸ تا ۱۳ دقیقه در فر قرار دهید، بسته به میزان پخت تخممرغها.
- تخممرغها نباید کاملاً سفت شوند، بلکه باید زردهها کمی شل باشند.
این غذای خوشمزه را آماده کرده و از طعم آن لذت ببرید!
طرز تهیه خوراک قلوه و قارچ
مواد لازم:
- ۲۵ گرم یا ۲ قاشق سوپخوری کره
- ۱ عدد موسیر خشک
- ۲ حبه سیر (ریز خرد شده)
- ۱۱۵ گرم یا یک و نیم پیمانه قارچ (خرد شده)
- یک چهارم قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- ۱ قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی
- ۸ عدد قلوه گوسفند (به صورت طولی نصف شده)
- ۲ قاشق سوپخوری جعفری تازه خرد شده
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا موسیر را در آب خیس کرده تا نرم شود، سپس آن را ریز خرد کنید. یک تابه آماده کرده و کره را در آن ریخته، سپس روی شعله گاز قرار دهید تا ذوب شود.
پس از ذوب شدن کره، موسیر خرد شده، سیر و قارچ حلقهای را به تابه اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه در کره تفت دهید.
سپس فلفل و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کرده و یک دقیقه دیگر حرارت دهید.
قلوهها (که پوست نازک آنها را قبلاً جدا کردهاید) را به مخلوط اضافه کرده و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه همراه با سیر، قارچ و موسیر تفت دهید.
در نهایت، جعفری خرد شده را روی خوراک بریزید و سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری آب لیموترش هم روی آن بریزید تا طعمی ترش پیدا کند.
نکات:
- اگر میخواهید قلوهها مغزپختتر شده و سریعتر بپزند، آنها را ریزتر خرد کنید.
- هنگام پخت قلوهها، در ظرف را بگذارید تا بهطور همزمان با تفت دادن، پخته شوند.
- پیش از سرو، مقداری نمک روی خوراک بریزید.
زمان پخت این غذا حدود ۱۵ دقیقه است.
8 – طرز تهیه غذای راحت املت خاتون
مواد لازم:
- گوجه فرنگی: ۲ تا ۳ عدد متوسط
- سیبزمینی: ۱ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد کوچک
- فلفل دلمهای: به مقدار لازم
- تخممرغ: به تعداد افراد
- رب گوجه فرنگی: به مقدار دلخواه (در صورت تمایل)
- سیر: ۱ حبه
- جعفری: به مقدار لازم
- سوسیس: ۲ عدد (در صورت تمایل)
- قارچ: ۳ عدد متوسط
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ابتدا سیبزمینی را پوست کرده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس آن را خوب بشویید و بگذارید تا آب اضافیاش برود.
- ماهیتابه را روی گاز قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود. حتماً مراقب باشید سیبزمینیها آب نداشته باشند، چون در غیر این صورت ممکن است باعث پاشیدن روغن شود.
- سیبزمینیها را در روغن داغ سرخ کرده و بعد از طلایی شدن آنها، از روغن خارج کرده و کنار بگذارید.
- پیاز را ریز خرد کرده یا رنده کنید و در ماهیتابه تفت دهید تا سبک شود.
- فلفل دلمهایها را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- گوجهفرنگیها را رنده کرده و به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. اجازه دهید تا گوجهها خوب تفت بخورند و آبشان کم شود.
- در این مرحله نمک، فلفل قرمز، پودر سیر یا سیر تازه را به مواد اضافه کنید (زردچوبه را بهتر است اضافه نکنید).
- سپس رب گوجهفرنگی، قارچهای سرخ شده و در صورت تمایل سوسیسهای سرخ شده را به مواد بیفزایید.
- در آخر، سیبزمینیهای سرخ شده و جعفری خرد شده را اضافه کرده و تخممرغها را دانه دانه روی مواد بشکنید. بگذارید تا تخممرغها خودشان بپزند.
نکته: تخممرغها را مخلوط نکنید تا ظاهر غذا خراب نشود. - غذای شما آماده است! میتوانید این املت خوشمزه را با نان بربری و سبزی خوردن میل کنید.
طرز تهیه سیبزمینی تنوری، غذای محبوب مجردها
مواد لازم:
- ژامبون گوشت یا مرغ: ۲ برگ، قطعهقطعه شده
- فلفل دلمهای رنگی: ۴ برش
- سس مایونز: ۲ قاشق مرباخوری
- جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- هویج خرد شده: ۱ عدد کوچک
- ذرت دانه: ۲ قاشق غذاخوری
- سیبزمینی بزرگ: ۱ عدد
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ابتدا سیبزمینی را در فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۰ درجه سانتیگراد) به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
- سپس سیبزمینی را از وسط نصف کرده و با قاشق گوشت آن را خارج کنید.
- مواد باقیمانده شامل ژامبون، فلفل دلمهای، سس مایونز، جعفری، هویج خرد شده و ذرت را با هم مخلوط کنید تا یک سالاد خوشمزه به دست آید.
- این سالاد را روی سیبزمینی نصف شده بریزید و به دلخواه تزئین کنید.
- سیبزمینی تنوری شما آماده است. این میانوعده خوشمزه و آسان میتواند گاهی جای شام را برای شما بگیرد.
نکته: برای تنوع، میتوانید به جای این مخلوط، از گوشت چرخکرده یا مایه ماکارونی نیز استفاده کنید. این نوع غذا در ترکیه نیز به صورتهای مختلفی تهیه میشود و میتوان مواد آن را به دلخواه تغییر داد.
طرز تهیه غذای مجردی پاکوره
مواد لازم:
- سیبزمینی: ۴ عدد
- آرد گندم: ۲ پیمانه
- تخممرغ: ۴ عدد
- تره و جعفری خرد شده: ۲۰۰ گرم
- تمرهندی: یک بسته کوچک
- نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه: به میزان لازم
- روغن سرخکردنی: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سیبزمینیها را بشویید و با پوست بپزید. سپس پوست آنها را بگیرید و رنده کنید.
- آرد گندم را در یک لیوان آب سرد حل کنید. مراقب باشید که آب را به تدریج اضافه کنید تا گلوله نشود.
- تخممرغها را به مخلوط آرد و آب اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید.
- سبزیها (تره و جعفری) را با سیبزمینی رنده شده مخلوط کنید. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مایه یکدست شود.
- تمرهندی را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و از صافی عبور دهید. ۴ قاشق از شیره تمرهندی را همراه با مخلوط سیبزمینی به آرد و تخممرغ اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- از مخلوط به اندازه قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرف پاکورهها طلایی و برشته شود.
- برای تهیه سس، باقیمانده شیره تمرهندی را با کمی روغن، فلفل قرمز تند و نمک بجوشانید تا غلیظ شود. سس را همراه با پاکورهها سرو کنید.
نکته:
میتوانید یک عدد فلفل تند خرد شده نیز به مخلوط اضافه کنید تا طعمی تندتر داشته باشید.
نکته سلامت:
تمرهندی حاوی مقدار زیادی کاروتن، ویتامین C و برخی فلاونوییدها است. بنابراین، با شروع فصل سرما و شیوع بیماریهایی مانند سرماخوردگی، میتوانید برای تسریع در درمان، تمرهندی را در فاصله میان وعدهها مصرف کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0