مراقبتهای پژوهشی نشان میدهد: مصرف غذاهای فوقفرآوریشده با افزایش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان ارتباط دارد
تحقیقات انجامشده توسط محققان بریتانیایی نشان میدهد که مصرف غذاهای فوقفرآوریشده با افزایش خطر ابتلا به سرطانهای سر، گردن، و مری همراه است. با این وجود، بر اساس یافتههای این مطالعه، چاقی که معمولاً با مصرف بیش از حد این غذاها مرتبط است، به عنوان عامل اصلی در این ارتباط شناخته نشده است. این نتایج
تحقیقات انجامشده توسط محققان بریتانیایی نشان میدهد که مصرف غذاهای فوقفرآوریشده با افزایش خطر ابتلا به سرطانهای سر، گردن، و مری همراه است. با این وجود، بر اساس یافتههای این مطالعه، چاقی که معمولاً با مصرف بیش از حد این غذاها مرتبط است، به عنوان عامل اصلی در این ارتباط شناخته نشده است. این نتایج نشان میدهد که عوامل دیگر بجز چربی بدن نیز در این رابطه نقش مهمی ایفا میکنند.
غذاهای فوقفرآوریشده با تراکم انرژی بالا ولی مقدار مواد مغذی کم شناخته میشوند. این غذاها عمدتاً حاوی افزودنیها و موادی هستند که در غذاهای خانگی به وفور یافت نمیشوند؛ به عنوان مثال نگهدارندهها، امولسیونکنندهها، شیرینکنندهها، رنگها، و طعمدهندههای مصنوعی. این دسته از خوراکیها شامل بستنی، ژامبون، سوسیس، شیرینیهای قنادی، غلات صبحانه، بیسکویت و نوشیدنیهای گازدار میشوند. مصرف زیاد این غذاها با ریسک بالای چاقی مرتبط است.
تحقیقات اخیر انجامشده توسط محققان دانشگاه بریستول به بررسی ارتباط بین مصرف غذاهای بیشفرآوریشده و افزایش خطر سرطان در دستگاههای تنفسی و گوارشی فوقانی پرداخته است. نتایج نشان میدهند که این افزایش ریسک را نمیتوان فقط با شاخص توده بدنی و نسبت دور کمر به باسن (که با مصرف غذاهای فوقفرآوریشده افزایش مییابند) توضیح داد.
این تحقیق به عنوان یک ادامه به مطالعات قبلی انجام شده است که چند ماه پیش منتشر شد و در آن نتایجی مشابه بدست آمده بود. این تحقیقات بر اساس دادههای ۴۵۰٬۱۱۱ شرکتکننده از ۱۰ کشور اروپایی استوار بود و افراد مورد مطالعه در طی ۱۴ سال تحت نظر قرار گرفتند، هنگام جمعآوری دادهها دارای ردهسنی ۳۵ تا ۶۹ سال بودند.
غذاهای فوقفرآوریشده و ابتلا به سرطان
غذاهای فوقفرآوریشده که اکثراً شامل نوشیدنیهای گازدار و بیگاز شیرین، محصولات لبنی، نانها و گوشتهای فوقفرآوریشده میشوند، بهطور گسترده در میان شرکتکنندگان مورداستفاده قرار گرفته بودند. در طول دوره مطالعه، ۹۱۰ نفر به سرطانهای سر و گردن و ۲۱۵ نفر به سرطان مری مبتلا شدند.
تجزیهوتحلیلها نشان میدهند که افزایش ۱۰ درصد مصرف غذای فوقفرآوریشده با افزایش ۲۳ درصد ریسک سرطان سر و گردن و ۲۴ درصد ریسک سرطان مری همراه بوده است. افزایش چربی بدن ناشی از این مصرف تنها بخش کوچکی از این ارتباط را توضیح میدهد.
پژوهشگران اعلام کردهاند که عوامل دیگری هم در افزایش ریسک سرطان دخیل هستند، از جمله امولسیونکنندهها و شیرینکنندههای مصنوعی که با بروز بیماری ارتباط دارند، و اجزای آلودهکنندهای که از بستهبندی غذاها و فرایندهای تولید بهوجود میآیند.
پژوهشگران هشدار دادهاند که ممکن است یافتههایشان جهتگیریهایی داشته باشد، بهعنوان مثال ارتباط عجیبی بین افزایش مصرف غذاهای فوقفرآوریشده و ریسک بالای مرگهای تصادفی. احتمال وجود دارد که عوامل اساسیتری که خود باعث افزایش مصرف این غذاها میشوند، موجب ابتلا به سرطان شوند؛ بهعنوان مثال رفتارهای کلی مرتبط با سلامت و موقعیت اقتصادی-اجتماعی. به هر حال، این نتایج نشاندهنده ضرورت تمرکز در تحقیقات آینده بر روی چاقی و افزایش چربی بدن و همچنین با دقت و کنترل بیشتری، عوامل ریسک دیگر نیز مورد بررسی قرار گیرند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0