تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۳
32 بازدید
کد خبر : 1506

۱۰ عادت که عمر شما را کوتاه می‌کنند

۱۰ عادت که عمر شما را کوتاه می‌کنند

نگران نیست که در کدام دهه از زندگی خود قرار دارید، چرا که هر زمان امکان انجام اقداماتی برای افزایش طول عمر خود وجود دارد. با این حال، آیا با عادات نادرستی که بر طول عمر تأثیر منفی دارند، آشنا هستید؟ در این مقاله، به شما می‌گوییم که چه رفتارها و عادت‌هایی را باید کنار

نگران نیست که در کدام دهه از زندگی خود قرار دارید، چرا که هر زمان امکان انجام اقداماتی برای افزایش طول عمر خود وجود دارد. با این حال، آیا با عادات نادرستی که بر طول عمر تأثیر منفی دارند، آشنا هستید؟ در این مقاله، به شما می‌گوییم که چه رفتارها و عادت‌هایی را باید کنار بگذارید تا بتوانید عمری سالم و طولانی داشته باشید. از ما همراه باشید تا به انتهای این مطلب برسیم.

کدام عادت‌ها شما را از داشتن عمر طولانی محروم می‌کنند؟

برای افزایش امید به زندگی و حفظ سلامت تا پایان عمر، توصیه می‌شود از انجام کارهای زیر خودداری کنید:

۱. خوردن غذاهای فرآوری‌شده

تغییرات مهمی که در ۳۰ سال گذشته در بسیاری از کشورها در رژیم غذایی رخ داده است، افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده است. هنگامی که به مصرف غذاهای فرآوری‌شده می‌پردازید، مقدار زیادی سدیم (نمک)، چربی اشباع و قند دریافت می‌کنید، در حالی که به بدن فیبر کافی فراهم نمی‌آورید. این عمل منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، افزایش فشار خون، ابتلا به سرطان، و دیابت می‌شود.

به عنوان مثال، توصیه می‌شود که مصرف سدیم (نمک) در هر روز بیش از ۲۳۰۰ میلی‌گرم نباشد. حتی برخی از افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا باید به میزان بیشتری محدودیت در مصرف سدیم خود را در نظر بگیرند. با این حال، بسیاری از افراد مصرف بیش از حد توصیه شده سدیم را در غذاهای خود دارند.

۲. سیگار کشیدن

در صورت داشتن عادت سیگار، احتمالاً می‌دانید که ترک این عادت چقدر دشوار است. اما اگر بدانید که ترک سیگار نقش مهمی در افزایش طول عمر ایفا می‌کند، شاید برای شما انگیزه‌ای برای دستیابی به این هدف ایجاد شود. برخی از محققان تخمین می‌زنند که سیگار کشیدن می‌تواند عمر شما را به اندازه یک دهه کاهش دهد.

ترک سیگار فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد. پس از ترک این عادت، فشار خون و گردش خون بهبود یافته و خطر ابتلا به سرطان در سال‌های باقیمانده از عمر کاهش می‌یابد. همچنین باید به یاد داشت که عدم استفاده از سیگار به نفع اعضای خانواده شما نیز است، چرا که آنها دیگر در تماس با دود سیگار قرار نخواهند گرفت.

۳. کم‌تحرکی و نشستن برای مدت طولانی

برای داشتن عمر طولانی، بهترین اقدام این است که طبق توصیه‌های جهانی، حداقل پنج روز در هفته و هر بار ۳۰ دقیقه ورزش کنید. نتایج یک مطالعه نشان داده است که حتی ۱۵ دقیقه ورزش روزانه با شدت متوسط می‌تواند به شما کمک کند تا سه سال بیشتر عمر کنید. این نتیجه حتی برای افرادی که دچار بیماری قلبی-عروقی بودند و همچنین افرادی که با فعالیت بدنی وزن خود را کاهش نداده بودند، صادق بود. پیاده‌روی تند یکی از تمریناتی است که این مطالعه توانسته است فواید آن را به خوبی ثابت کند.

توصیه می‌شود تا جایی که ممکن است، پیاده‌روی را در برنامه‌ی روزانه‌ی خود جای دهید. ۱۵ دقیقه فعالیت روزانه به ازای سه سال طول عمر بیشتر، به نظر می‌رسد معامله‌ای بسیار مثبت باشد.

۴. عصبانیت

۱۰ عادت که عمر شما را کوتاه می‌کنند

خشم باعث افزایش ترشح کورتیزول، یک نوع هورمون استرس، در بدن می‌شود. این هورمون در شرایط استرس یا هنگام عصبانی بودن به طور زیادی ترشح می‌شود و تأثیر منفی بر روی قلب، متابولیسم، و سیستم ایمنی بدن دارد. تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که افزایش سطح کورتیزول با افزایش میزان مرگ و میر همراه است.

۵. انزوا‌طلبی و گوشه‌گیری

تعاملات اجتماعی می‌توانند شما را به سوی هدف زندگی طولانی‌تر هدایت کنند، زیرا به مدیریت استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. روابط مثبت می‌توانند شما را تقویت کرده و احساس قدرتمندی ایجاد کنند، درحالی که روابط منفی ممکن است شما را به فضای ذهنی منفی بکشاند و خطرات افسردگی و حتی حملات قلبی را افزایش دهد.

هنگامی که احساس ناراحتی می‌کنید و احتمال دارد با دوستانتان یا خانواده ارتباط خوبی نداشته باشید، برقراری ارتباط ممکن است چالش‌برانگیز باشد. اما خوشبختانه، راه‌های زیادی برای ارتباط با افراد جدید وجود دارد. به عنوان مثال، شما می‌توانید در فعالیت‌های داوطلبانه شرکت کنید، عضو یک باشگاه یا کتابخانه شوید یا به مکان‌هایی بروید که امکان برقراری ارتباط با دیگران برایتان فراهم کنند.

۶. داشتن اهداف و انتظارات غیرواقعی

تغییر سبک زندگی ممکن است با فواید زیادی همراه باشد، اما همزمان ممکن است نگرانی‌هایی را نیز به دنبال داشته باشد. بنابراین، اگر نیاز به خوردن سالمتر یا افزایش فعالیت ورزشی دارید، مناسب است این تغییرات را به تدریج و با دقت اعمال کنید.

هر بار فقط یک تغییر کوچک را در نظر بگیرید. به‌عنوان مثال، می‌توانید صبح‌ها ۱۰ دقیقه زودتر از خواب برخیزید تا بتوانید ناهار سالمی برای خودتان آماده کنید. در حوزه ورزش نیز، همانطور که پیش‌تر گفته شد، حتی فعالیت‌های کوتاه‌مدت هم می‌توانند به طول عمر شما کمک زیادی کنند.

تغییرات کوچک به شما کمک می‌کنند که بدون استرس از مزایای این تغییرات بهره‌مند شوید. داشتن پایه و ثبات از انجام یک تغییر کوچک اما مستدام بهتر است. علاوه بر این، هنگامی که به مرور زمان متوجه می‌شوید چگونه این تغییرات کوچک تأثیر مثبتی بر روی زندگی شما گذاشته‌اند، انگیزه برای ادامه یک سبک زندگی سالم را به دست می‌آورید.

۷. ترس یا انکار

از میان تمام ویژگی‌های شخصیتی که ممکن است بر طول عمر تاثیر بگذارد، وظیفه‌شناسی اهمیت بیشتری دارد. افراد وظیفه‌شناس تمایل دارند رفتارهای سالم را در زندگی خود جاری نمایند، از جمله مراقبت از سلامتی (از جمله تغذیه مناسب و ورزش) و اجتناب از رفتارهای خطرآمیز نظیر سیگار کشیدن و رانندگی با سرعت زیاد.

مهم است که وظیفه‌شناسی یا تلاش برای داشتن زندگی سالم را با روان‌نژندی اشتباه نگیرید. روان‌نژندی ممکن است با اضطراب، عصبانیت و افسردگی همراه باشد. فرد مبتلا به روان‌نژندی ممکن است از نگرانی در مورد ابتلا به بیماری‌های جدی خودداری کند و از مراجعه به پزشک به دلیل ترس و اضطراب خودداری نماید. به‌عنوان مقابل، فرد وظیفه‌شناس علیرغم نگرانی ممکن است به مواقع غربالگری یا آزمایشات توصیه شده توسط پزشک پیش برده و در صورت لزوم به‌موقع درمان شود.

۸. کم‌خوابی

۱۰ عادت که عمر شما را کوتاه می‌کنند

کافی است که خواب کافی داشته باشید تا به عمر طولانی‌تری دست یابید. کم‌خوابی، نه تنها یکی از عوامل مهم در وقوع تصادفات رانندگی است، بلکه باعث افزایش خطر مرگ نیز می‌شود. از آنجایی که کیفیت خواب نیز تأثیر مهمی بر طول عمر دارد، بهتر است به خواب خوب و مرتب در شبانه‌روز توجه ویژه‌ای داشته باشید. خواب عمیق و به مدت کافی می‌تواند به شما کمک کند تا از استرس، افسردگی و بیماری‌های قلبی جلوگیری کنید.

راهکارهای زیادی برای افزایش کیفیت خواب و به دست آوردن خواب سریع‌تر وجود دارد، از جمله حفظ تاریکی و خنکی اتاق خواب، دوری از عوامل مزاحم حواس‌پرتی، و اجرای تکنیک‌های مدیتیشن. در صورتی که این راهکارها به مشکلات خواب شما پاسخ ندهند، مراجعه به پزشک تخصصی در این زمینه توصیه می‌شود.

۹. استرس

استرس، همچون عصبانیت، تأثیر مخربی بر بدن دارد و می‌تواند به کاهش طول عمر منجر شود. با کنترل استرس، می‌توانید بهبودی در وضعیت سلامت و کیفیت زندگی در طولانی مدت خود را تجربه کنید.

فعالیت‌هایی چون خاطره‌نویسی و انجام مدیتیشن اقدامات کارآمدی برای کاهش استرس هستند. حتی چند دقیقه مدیتیشن در طول روز، حتی در محیط کار، می‌تواند به مغز فرصتی بدهد تا از استرس و اضطراب دور شود.

۱۰. اعتماد بیش از حد به ژن‌ها

اگر والدین، پدربزرگ، مادربزرگ یا اعضای دیگر خانواده شما بیش از ۹۰ سال عمر کرده‌اند، ممکن است به این معنا باشد که شما نیز احتمالاً عمر طولانی خواهید داشت. با این حال، ایمان بیش از حد به تاریخچه خانوادگی خود منجر به ارتباط‌های غیردقیقی می‌شود. تحقیقات در زمینه افراد دوقلو نشان می‌دهد که فقط یک‌سوم طول عمر تحت تأثیر ژنتیک قرار دارد.

عواملی چون سبک زندگی، رژیم غذایی، ورزش، تعرض به سموم، استرس، مراقبت‌های پزشکی منظم و حتی روابط اجتماعی می‌توانند نقش مهمی در تعیین طول عمر شما ایفا کنند. بنابراین، به جای تمرکز بر ژنتیک که قابل تغییر نیست، سعی کنید سبک زندگی خود را بهبود بخشید.

کلام پایانی

بسیاری از افراد باور دارند که امید به زندگی به طور قابل توجهی توسط ژن‌ها تعیین می‌شود. اما در حال حاضر، مشخص شده است که ژن‌ها کمتر از آنچه در گذشته فکر می‌شد بر طول عمر تأثیر دارند. واقعیت این است که عوامل محیطی مانند سبک زندگی و رژیم غذایی نقش اساسی در تحت‌تأثیر قرار گرفتن طول عمر دارند. داشتن یک سبک زندگی سالم نه تنها به بهبود سلامتی کمک می‌کند، بلکه شما را در مسیر طولانی زندگی قرار می‌دهد. به همین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فرآوری‌شده، سیگار کشیدن، کم‌تحرکی و دیگر رفتارهای نادرست می‌توانند امید به زندگی را به شدت کاهش دهند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.