داروی بیحسی میتواند در درمان سرطانهای سر و گردن مؤثر باشد
یک مطالعه تازه نشان میدهد که داروی بیحسی موضعی لیدوکائین، گیرندههای طعم تلخ را در تومورهای سر و گردن فعال کرده و اثرات ضدسرطانی دارد. این دارو با هزینه کم و آسان دسترسی، ممکن است در درمان بیماران مبتلا به این نوع سرطانها مؤثر باشد. بر اساس گزارش منتشر شده در Cell Reports، لیدوکائین به
یک مطالعه تازه نشان میدهد که داروی بیحسی موضعی لیدوکائین، گیرندههای طعم تلخ را در تومورهای سر و گردن فعال کرده و اثرات ضدسرطانی دارد. این دارو با هزینه کم و آسان دسترسی، ممکن است در درمان بیماران مبتلا به این نوع سرطانها مؤثر باشد.
بر اساس گزارش منتشر شده در Cell Reports، لیدوکائین به نام لیگنوکائین نیز، تأثیرات مفیدی بر بیماران سرطانی دارد، هرچند هنوز امکان استفاده قاطع از این دارو در درمان این گروه بیماران روشن نیست. لیدوکائین یک داروی بیحسی رایج است که در زمان بخیهزدن یا در دندانپزشکی بهکار میرود. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا در این مطالعه معمای طولانیمدت اینکه چگونه لیدوکائین میتواند منجر به مرگ برخی از سلولهای سرطانی شود، را حل کردهاند.
پژوهشی که روی داروی بیحسی لیدوکائین انجام شده است
در این تحقیق، محققان به این نتیجه رسیدند که لیدوکائین به طور خاص تنها بر روی گیرندهای به نام T2R14 تأثیر مثبت دارد که به طور معمول در سرطانهای خطرناک سر و گردن فعالیت دارد. این گیرنده که به نام T2R14 شناخته میشود، یک گیرنده طعم تلخ در دهان است و در رشد بدخیم سلولهای سنگفرشی سر و گردن (HNSCC) نقش داشته و تأثیرگذار است. HNSCC در مخاط حفره دهان و بینی ایجاد میشود بهدلیل تماس با مواد سرطانزای محیطی یا عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV).
گیرندههای طعم تلخ یا T2R، علاوه بر نقش در ادراک چشمیدن طعم تلخ، در ایمنی ذاتی، عملکرد تیروئید، فیزیولوژی قلب و سایر فرآیندهای بیولوژیکی نیز مشارکت دارند. تحقیقات قبلی نشان داده بودند که T2Rها در بسیاری از سرطانهای دهان و گلو حاضر هستند و میتوانند منجر به آپوپتوز یا مرگ برنامهریزیشده سلولی شوند.
در این تحقیق، محققان با مطالعه بر روی سلولهای HNSCC افزودند که لیدوکائین موجب فعالسازی گیرنده T2R14 و به دنبال آن، آپوپتوز سلولهای سرطانی میشود. به عبارت دقیقتر، فعالسازی این گیرنده توسط لیدوکائین منجر به افزایش کلسیم در میتوکندری، دیپولاریزهشدن (قطبزدایی) غشاء میتوکندری و مرگ سلولهای HNSCC میگردد. همچنین این دارو منجر به تولید گونههای فعال اکسیژن (ROS) میشود که نشانگر اختلال در عملکرد میتوکندری و استرس سلولهای سرطانی میباشد.
سلولهای سرطانی سر و گردن به سهولت قابل دسترسی هستند و از لیدوکائین میتوان به عنوان یک درمان ضدسرطان به صورت تزریقی یا موضعی در محیط بالینی استفاده نمود. پژوهشگران اظهار میکنند که جراحان و پزشکان همواره از خصوصیات لیدوکائین آگاه بوده و از آن بهعنوان یک ماده بیخطر و بهراحتی در دسترس استفاده مینمایند؛ به همین دلیل میتوان از این تجربه و استفاده گسترده در زمینههای مختلف مراقبت از سرطان سر و گردن بهرهمند شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0