تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۲
21 بازدید
کد خبر : 163

سی‌تی اسکن در جوانان: افزایش خطر ابتلا به سرطان

سی‌تی اسکن در جوانان: افزایش خطر ابتلا به سرطان

یک مطالعه بر روی تقریباً یک میلیون نفر تایید کرده است که بین تابیداری در سی‌تی اسکن در دوران جوانی و افزایش خطر ابتلا به سرطان خون، یک ارتباط قوی و مشخص وجود دارد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهند که در اجرای معاینات رادیولوژی، به ویژه در سنین جوانی و کودکان، نیاز است به نکات

یک مطالعه بر روی تقریباً یک میلیون نفر تایید کرده است که بین تابیداری در سی‌تی اسکن در دوران جوانی و افزایش خطر ابتلا به سرطان خون، یک ارتباط قوی و مشخص وجود دارد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهند که در اجرای معاینات رادیولوژی، به ویژه در سنین جوانی و کودکان، نیاز است به نکات ویژه توجه شود.

اگرچه مزایای استفاده از تصویربرداری توموگرافی رایانه‌ای (CT) غیرقابل انکار است، اما یک گروه از دانشمندان بین‌المللی از کشورهایی چون بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و بریتانیا تحت رهبری تیم پژوهشی از مؤسسه بهداشت جهانی بارسلون (ISGlobal) اظهار کرده‌اند که بین افزایش تابش پرتوها در CT scan و افزایش خطر سرطان ارتباط واضحی وجود دارد.

برای این تحقیق، محققان اطلاعات رادیولوژی 276 بیمارستان را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را با اطلاعات ثبت‌شده از جمعیت 9 کشور مرتبط کرده‌اند. آن‌ها در نهایت اطلاعات مربوط به بیش از یک میلیون نفر را مورد بررسی قرار دادند که پیش از سن 22 سال حداقل یک بار CT scan انجام داده بودند. محققان حتی توانستند میزان دوز تابش برای هر بیمار را تخمین بزنند و این افراد را به میانگین مدت 7.8 سال دنبال کردند.

سی‌تی اسکن در جوانان: افزایش خطر ابتلا به سرطان

نتیجه تحقیق درباره رابطه سی‌تی اسکن و ریسک سرطان چه بود؟

این تحقیق تایید کرده است که بین مجموع دوز تابش از سی‌تی اسکن به مغز استخوان و افزایش ریسک تشکیل توده‌های بدخیم لنفوئیدی و میلوئیدی ارتباط وجود دارد. مواجهه با 100 میلی‌گری (mGy) تابش سی‌تی اسکن، حدود سه‌برابر ریسک ابتلا به سرطان خون را ایجاد می‌کند.

این به این معناست که یک اسکن معمولی (با میانگین دوز تابش 8 میلی‌گری) می‌تواند حدود 16 درصد افزایش ریسک تشکیل این توده‌ها را به‌همراه داشته باشد. «مگدا بوش دی‌باسیا»، محقق ارشد این مطالعه، اظهار کرده است: «از نظر ریسک مطلق، این به این معناست که با هر 10 هزار کودک که سی‌تی اسکن انجام می‌دهند، می‌توان انتظار داشت که پس از 12 سال، 1 تا 2 مورد ابتلا به سرطان ظاهر شود.»

دانشمندان تأکید دارند که پارامترهای فنی و مقدار دوز تابش باید به صورت سیستماتیک و کامل در مراکز درمانی جمع‌آوری شود تا در آینده امکان انجام تحقیقات بیشتر و تخمین‌های دقیقتری فراهم شود. نتایج این تحقیق در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.