تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸
36 بازدید
کد خبر : 2981

پژوهش‌های ۵۰ ساله: کم‌خوابی، اثرات منفی فراوانی بر روی ما دارد

پژوهش‌های ۵۰ ساله: کم‌خوابی، اثرات منفی فراوانی بر روی ما دارد

یک روانشناس از دانشگاه هیوستون با مرور 50 سال تحقیقات مختلف در زمینه خواب، نتیجه گرفته است که کمبود خواب ممکن است ما را افسرده کند، اضطراب را افزایش دهد و به طور کلی عملکرد عاطفی‌مان را ضعیف کند. این مطالعه نشان می‌دهد که حتی کاهش آهسته‌ای در میزان خواب می‌تواند تغییرات منفی معنی‌داری در

یک روانشناس از دانشگاه هیوستون با مرور 50 سال تحقیقات مختلف در زمینه خواب، نتیجه گرفته است که کمبود خواب ممکن است ما را افسرده کند، اضطراب را افزایش دهد و به طور کلی عملکرد عاطفی‌مان را ضعیف کند. این مطالعه نشان می‌دهد که حتی کاهش آهسته‌ای در میزان خواب می‌تواند تغییرات منفی معنی‌داری در ما ایجاد کند.

«کندیس آلفانو»، استاد روانشناسی در دانشگاه هیوستون، از 50 سال تحقیق در زمینه کمبود خواب و اثرات آن بر خلق‌وخو برای نگارش یک مقاله در Psychological Bulletin استفاده کرده است. این مطالعه نشان می‌دهد که بی‌خوابی و یا کم‌خوابی نه تنها ما را خسته نمی‌کند، بلکه ممکن است اضطراب را افزایش دهد، خلق‌وخو را تحت تأثیر قرار دهد و به کاهش عملکرد عاطفی منجر شود.

تأثیرات منفی کمبود خواب

احساسات تقریباً بر همه جنبه‌های زندگی روزمره انسان حاکم است و به‌نظر می‌رسد که محرومیت از خواب حتی در میزان اندکی نیز تأثیرات منفی قابل اندازه‌گیری را در واکنش ما به خود اعمال می‌کند.

پژوهش‌های ۵۰ ساله: کم‌خوابی، اثرات منفی فراوانی بر روی ما دارد

استادیار دانشگاه مونتانا اظهار داشته است: “در جامعه‌ای که عمدتاً از خواب محروم هستیم، تعیین کمیت تأثیرات کم‌خوابی بر احساسات برای ارتقای سلامت روانی حیاتی است.” این مطالعه جامع‌ترین ترکیب تحقیقات تجربی در زمینه خواب و احساسات تا به امروز را ارائه می‌دهد. بر اساس شواهد این پژوهش، کاهش مدت‌زمان خواب و بیداری‌های شبانه بر عملکرد عاطفی انسان اثرات منفی دارد.

در این تحقیق، داده‌های 154 مطالعه از پنج دهه با 5715 شرکت‌کننده تجزیه‌وتحلیل شده است. در تمام مطالعات، شرکت‌کنندگان به مدت یک یا چند شب به طور مختلف از خواب محروم شدند. نتایج نشان داد که از دست‌رفتن خواب کامل یا مدت‌های طولانی به کاهش احساسات مثبت و افزایش علائم اضطراب منجر می‌شود. بر اساس این پژوهشات، بیش از 30 درصد از بزرگسالان و تا 90 درصد از نوجوانان به اندازه کافی نخوابیده و این مسئله می‌تواند تأثیرات منفی بر روی سلامت روانی آنان داشته باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.