فناوری نقطه کوانتومی موجب اختصاص جایزه نوبل شیمی 2023 شد
جایزه نوبل شیمی 2023 به دلیل کشف فناوری نقطه کوانتومی یا کوانتوم دات بهصورت مشترک به دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند روسی اهدا گردید. این فناوری در صنایع مختلف، از تولید وسایل الکترونیکی گرفته تا پزشکی، کاربردهای گستردهای دارد. آکادمی سلطنتی علوم سوئد اعلام کرد که جایزه نوبل شیمی امسال به دو دانشمند آمریکایی
جایزه نوبل شیمی 2023 به دلیل کشف فناوری نقطه کوانتومی یا کوانتوم دات بهصورت مشترک به دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند روسی اهدا گردید. این فناوری در صنایع مختلف، از تولید وسایل الکترونیکی گرفته تا پزشکی، کاربردهای گستردهای دارد.
آکادمی سلطنتی علوم سوئد اعلام کرد که جایزه نوبل شیمی امسال به دو دانشمند آمریکایی به نامهای “مونگی باوندی” و “لوئیس ای. بروس” و یک دانشمند روسی به نام “الکسی اکیموف” اختصاص یافته است. این جایزه، که به عنوان پاداشی برای کشف و سنتز فناوری نقطه کوانتومی به این سه نفر اعطا میشود، حدود 1 میلیون دلار است.
معرفی برندگان جایزه نوبل شیمی 2023
مونگی باوندی در پاریس، فرانسه به دنیا آمد و در حال حاضر به عنوان استاد در مؤسسه فناوری ماساچوست یا MIT در ایالات متحده فعالیت میکند. لوئیس ای. بروس از اعضای بازنشسته دانشگاه کلمبیا است و از سال 1972 تا به حال در Bell Labs مشغول به تحقیقات در زمینه نانوکریستالها بوده است. الکسی اکیموف نیز ابتدا در اتحاد جماهیر شوروی به دنیا آمد، اما بعدها به آمریکا مهاجرت کرد و در شرکت Nanocrystals Technology Inc فعالیت دارد.
علاقمندان به فناوری احتمالاً نام “نقطه کوانتومی” را بهخصوص در زمینه تلویزیونها و نمایشگرها شنیدهاند. با این حال، کاربردهای این فناوری تنها به این صنعت محدود نمیشود. میتوان از کوانتوم دات در حوزه علوم پزشکی، بهویژه در جراحی برای برداشت بافتهای سرطانی و سایر زمینهها نیز بهره برد.
در دو روز گذشته، دو جایزه نوبل در زمینههای پزشکی و فیزیک به برندگان سال 2023 اهدا شده و منتظرهایم که فردا برنده جایزه نوبل ادبیات معرفی شود. در ادامه، در روز جمعه، برنده جایزه صلح نوبل معرفی خواهد شد و در نهایت، دوشنبه هفته آینده، جایزه نوبل اقتصاد به برنده خود خواهد رسید.
جایزه نوبل به یادبود آلفرد نوبل، دانشمند سوئدی، هر سال به پژوهشگرانی که در زمینههای مختلف دستاوردهای بزرگی داشتهاند، اهدا میشود. این جایزه بهعنوان یکی از بزرگترین جوایز علمی جهان شناخته میشود و از سال 1901 آغاز شده است. هر ساله بهاستثنای برخی مواقع، به دانشمندان متمیز در زمینههای مختلف اهدا میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0