تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۶
24 بازدید
کد خبر : 4709

10 گیاه ناشناخته برای رفع آکنه

10 گیاه ناشناخته برای رفع آکنه

درمان آکنه رویکردی گسترده است که شامل درمان‌های موضعی و خوراکی می‌شود، با این حال، بسیاری از افراد به دنبال روش‌های طبیعی هستند و به گیاهان دارویی برای درمان آکنه متوجه می‌شوند. گیاهان دارویی معمولا اثربخشی ملایمی دارند و برای رفع آکنه‌های خفیف تا متوسط مناسب هستند. اگر می‌خواهید از این روش‌های طبیعی استفاده کنید،

درمان آکنه رویکردی گسترده است که شامل درمان‌های موضعی و خوراکی می‌شود، با این حال، بسیاری از افراد به دنبال روش‌های طبیعی هستند و به گیاهان دارویی برای درمان آکنه متوجه می‌شوند. گیاهان دارویی معمولا اثربخشی ملایمی دارند و برای رفع آکنه‌های خفیف تا متوسط مناسب هستند. اگر می‌خواهید از این روش‌های طبیعی استفاده کنید، می‌توانید تا انتهای این مقاله از نیوفان همراه باشید و با انواع گیاهان دارویی برای رفع آکنه آشنا شوید.

بهترین گیاه‌ی دارویی برای رفع آکنه چیست؟

گیاهان می‌توانند با کمک به کاهش التهاب و از بین بردن باکتری‌های ایجاد‌کننده‌ی آکنه، به درمان آن کمک کنند. این محصولات ممکن است بر روی آکنه‌های کیستیک یا هورمونی شدید تأثیر چندانی نداشته باشند، اما با استفاده موضعی، به احتمال زیاد می‌توانند آکنه‌های خفیف تا متوسط را التیام بخشند.

بیشتر این گیاهان دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی هستند که می‌توانند سلامت کلی پوست را حفظ کنند. با این حال، قبل از استفاده از آن‌ها، همواره تست پچ انجام داده و از بروز واکنش‌های آلرژیک جلوگیری شود. برای این تست، مقدار کمی از گیاه مورد نظر را روی بخش داخلی آرنج یا بازو بمالید و واکنش پوست را بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت بررسی کنید.

در ادامه، به پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی برای درمان آکنه نگاه می‌اندازیم.

۱. چای سبز

چای سبز اولین گزینه‌ای است که به‌عنوان بهترین گیاه برای کنترل آکنه مطرح می‌شود، زیرا حاوی مقدار قابل توجهی آنتی‌اکسیدان به‌نام کاتچین است. برخی افراد مبتلا به آکنه دچار افزایش سبوم یا تولید بیش از حد روغن طبیعی در منافذ پوست خود هستند و نیاز به مقدار کافی آنتی‌اکسیدان دارند. آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن کمک می‌کنند تا مواد شیمیایی و زایدی که به سلول‌های سالم آسیب می‌زنند را تجزیه کنند.

همچنین، چای سبز شامل ترکیباتی است که می‌توانند در موارد زیر کمک کنند:

  • کاهش تولید سبوم
  •  کنترل باکتری‌های acnes که ممکن است باعث التهاب و عفونت جوش‌ها شوند
  •  کاهش التهاب

شما می‌توانید از چای سبز به‌عنوان نوشیدنی استفاده کنید یا عصاره‌ی آن را مستقیماً روی پوست خود استفاده کنید. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از عصاره‌ی چای سبز به‌مدت پنج هفته می‌تواند تا ۸۹ درصد جوش‌های سرسفید و سرسیاه را کاهش دهد.

۲. اکیناسه

گل مخروطی بنفش، یا به عبارت دیگر اکیناسه، دارای ترکیباتی است که به از بین بردن ویروس‌ها و باکتری‌ها از جمله باکتری P. acnes کمک می‌کند. اکثر افراد معتقدند که مصرف اکیناسه می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت و التهاب را کاهش داده و در نتیجه مبارزه با عفونت‌ها از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا را آسان‌تر کند. شما می‌توانید کرم حاوی اکیناسه را بر روی نواحی مبتلا به آکنه استفاده یا از مکمل‌های این گیاه بهره ببرید.

۳. رزماری

10 گیاه ناشناخته برای رفع آکنه

عصاره‌ی رزماری دارای مواد شیمیایی و ترکیبات خاصی است که خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی را دارا می‌باشد. برای بررسی نقش این گیاه‌ی دارویی در درمان آکنه، نیاز به انجام تحقیقات بیشتری است. با این حال، یک مطالعه نشان داده است که عصاره‌ی رزماری ممکن است باعث کاهش التهابات ناشی از باکتری P. acnes – باکتری مسئول برخی از حالات آکنه – شود.

۴. درخت چای

درخت چای یک گیاه استفاده می‌شود که برای درمان مشکلات پوستی و زخم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه دارای خواص ضدعفونی‌کننده و ضد‌التهابی است و ممکن است تعداد ضایعات آکنه را کاهش دهد.

در یک مطالعه، اثر ژل موضعی حاوی ۵ درصد روغن درخت چای با کرم موضعی حاوی ۵ درصد بنزوئیل پراکسید مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که هر دو کرم توانایی کاهش تعداد آکنه‌های ملتهب و غیر‌ملتهب را دارند. با این حال، لازم به ذکر است که روغن درخت چای نیاز به زمان بیشتری برای اثرگذاری دارد، اما با کمترین عوارض جانبی همراه است. عوارضی که ممکن است از مصرف این گیاه برای درمان آکنه در خانه ایجاد شود شامل خشکی، خارش، سوزش و قرمزی پوست می‌شوند.

۵. چریش

چریش به عنوان یک گیاه در طب آیورودا معروف است که ادعا می‌شود می‌تواند از بیماری‌ها جلوگیری کند. این گیاه نسبت به باکتری‌های مسئول آکنه مانند P. acnes و S. aureus فعالیت دارد. علاوه بر این، به دلیل دارا بودن خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی، ممکن است قرمزی و تورم مرتبط با آکنه را کاهش داده و به حفظ سلامت کلی پوست کمک کند.

پودر چریش معمولاً برای تهیه ماسک‌های خانگی استفاده می‌شود، اما می‌توانید از روغن یا صابون آن نیز برای مدیریت آکنه استفاده کنید. نکته مهم این است که حتماً روغن چریش را با یک روغن حامل مانند روغن نارگیل رقیق کنید.

۶. فندق افسونگر

فندق دارای خواص قابض و ضد‌التهابی است و به همین دلیل می‌توان از آن به عنوان یک گیاه دارویی برای رفع آکنه استفاده کرد. این گیاه حاوی تانن‌های قابض است که می‌توانند با از بین بردن چربی اضافی پوست، آکنه را درمان کنند و با کاهش التهاب، قرمزی و کبودی پوست را کاهش دهند. علاوه بر این، فندق پلی‌فنول‌هایی دارد که از خواص ضدآکنه و ضدعفونی‌کننده برخوردار هستند.

فندق جادوگر را می‌توان به صورت مستقیم با استفاده از یک تکه پنبه روی پوست مالید. همچنین می‌توانید آن را با روغن حامل و سایر داروهای گیاهی ضدآکنه ترکیب کنید. با این حال، هرگز نباید از آن به صورت خوراکی استفاده کنید.

۷. اسطوخودوس

10 گیاه ناشناخته برای رفع آکنه

اکثراً اسطوخودوس در آروماتراپی یا رایحه‌درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، عصاره این گیاه معطر می‌تواند به کنترل باکتری‌های مسئول آکنه کمک کند. اسانس یا روغن اسطوخودوس در پیشگیری و مدیریت آکنه مؤثر است، زیرا دارای خاصیت ضدالتهابی است. این ماده به طور معمول در درمان کومدون‌ها، کاهش اندازه منافذ و تنظیم ترشح سبوم مؤثر است.

۸. زنجبیل قرمز

هنگامی که بهترین گیاه دارویی برای درمان آکنه مورد بحث قرار می‌گیرد، زنجبیل قرمز یکی از مواردی است که حتماً باید به آن اشاره کرد. از زنجبیل قرمز عموماً به عنوان یک عامل ضدباکتری استفاده می‌شود.

محققان در یک مطالعه اثربخشی لوسیون ضدآکنه حاوی ۷/۵ درصد اسانس زنجبیل قرمز را ارزیابی کردند و به این نتیجه رسیدند که این گیاه می‌تواند باکتری‌های ایجادکننده آکنه را از بین ببرد و التهاب مرتبط با آکنه را کنترل کند.

۹. بابونه

بابونه آلمانی دارای خواص ضدالتهابی است. یک مطالعه در مورد بهترین گیاه دارویی برای درمان آکنه نشان داد که بابونه نسبت به باکتری‌های مسئول آکنه موثر است و برای استفاده در فرمولاسیون محصولات ضدآکنه گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌رود. شما می‌توانید از این گیاه یا عصاره آن برای تهیه ماسک‌های ضدآکنه استفاده کنید.

۱۰. آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا دارای ویژگی‌های ضدالتهابی و ضدباکتریایی است که به این معناست که می‌تواند آکنه را کاهش داده و از ظهور آن جلوگیری کند. این گیاه حاوی مولکول‌های قند، اسیدهای آمینه و زینک (روی) است که آن را به یک مرطوب‌کننده و محافظت‌کننده‌ی عالی پوست تبدیل می‌کنند.

آلوئه‌ورا به‌ویژه برای افرادی که پس از استفاده از دیگر محصولات ضدآکنه دچار خشکی پوست می‌شوند، مناسب است. برای استفاده از آلوئه‌ورا، ابتدا زخم‌های ناشی از آکنه را تمیز کنید، سپس یک لایه‌ی نازک از کرم یا ژل این گیاه را دو بار در روز بر روی پوست خود بمالید.

خطرات استفاده از گیاه‌ی دارویی برای رفع آکنه

یکی از عوارض جانبی شایع مرتبط با مصرف گیاهان دارویی برای درمان آکنه، واکنش‌های آلرژیک است. اگر حساسیتی به ترکیبات این گیاهان دارید، ممکن است با موارد زیر مواجه شوید:

  • قرمزی
  •  خارش
  •  پوسته‌پوسته شدن
  •  احساس سوزش یا گزگز
  •  بثورات پوستی
  •  کهیر

همچنین، اسانس‌ها یا روغن‌های ضروری نیز ممکن است باعث حساسیت شوند و پوست شما را در برابر نور خورشید آسیب‌پذیر کنند. به همین دلیل توصیه می‌شود همیشه اسانس‌ها را در شب استفاده کنید یا در صورت خروج از منزل، حتماً از کرم ضدآفتاب استفاده کنید تا خطر آفتاب‌سوختگی کاهش یابد.

زنان باردار، زنان شیرده و کودکان نباید درمان آکنه با گیاهان دارویی را امتحان کنند، مگر اینکه تحت نظارت پزشک باشند. علاوه بر این، به یاد داشته باشید که بعضی از گیاهان دارویی مانند روغن درخت چای فقط برای استفاده‌ی موضعی مناسب هستند و در صورت استفاده‌ی خوراکی ممکن است باعث مسمومیت شوند.

زمان مراجعه به پزشک

10 گیاه ناشناخته برای رفع آکنه

در صورتی که آکنه همراه با علائم و مشکلات زیر باشد، توصیه می‌شود بهتر است به پزشک مراجعه کنید:

  • بسیار دردناک است.
  •  در بیشتر موارد عفونت می‌کند.
  •  در لایه‌های عمقی پوست قرار دارد.
  •  به درمان‌های خانگی پاسخ نمی‌دهد.
  •  ناحیه‌ی وسیعی از پوست را پوشانده است.
  •  باعث مشکلات روحی و عاطفی شدید شده است.

کلام پایانی

گاهی استفاده از گیاهان دارویی می‌تواند معجزه کند و به رفع آکنه کمک کند. اگر آکنه‌ی شما در مرحله‌ی خفیف تا متوسط است، می‌توانید از گیاهانی که در این مقاله معرفی شده‌اند برای تسکین التهاب ناشی از آن استفاده کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که این گیاهان ممکن است برای کنترل آکنه‌ی شدید کافی نباشند، بنابراین در این شرایط توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.