تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۵
17 بازدید
کد خبر : 3372

۱۳ نوشیدنی طلایی برای درمان کم خونی

۱۳ نوشیدنی طلایی برای درمان کم خونی

اهتمام به مسئله کم خونی برای بسیاری از افراد به دلیل چالش‌هایی که از جمله سبک زندگی مدرن، رژیم غذایی ناصحیح، فقدان فعالیت بدنی، و فشارهای روانی ناشی از استرس و اضطراب، در زندگی ما وجود دارد، بسیار حیاتی است. عدم تعادل در سطح آهن، به‌عنوان یکی از عوامل اساسی کم خونی، امروزه به یک

اهتمام به مسئله کم خونی برای بسیاری از افراد به دلیل چالش‌هایی که از جمله سبک زندگی مدرن، رژیم غذایی ناصحیح، فقدان فعالیت بدنی، و فشارهای روانی ناشی از استرس و اضطراب، در زندگی ما وجود دارد، بسیار حیاتی است. عدم تعادل در سطح آهن، به‌عنوان یکی از عوامل اساسی کم خونی، امروزه به یک چالش روزمره تبدیل شده است، به خصوص در میان زنان.

همانگونه که می‌دانید، کمبود آهن به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل کم‌خونی شناخته می‌شود. بنابراین، اطمینان از تأمین نیازهای روزانه به آهن از طریق رژیم غذایی متنوع و مصرف بهترین نوشیدنی‌ها، نقش حیاتی در پیشگیری و درمان مشکلات کم‌خونی دارد.

نیاز روزانه توصیه شده به آهن برای افزایش هموگلوبین

نیاز به مقدار آهن برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و به عواملی مانند جنسیت، سن، وضعیت بارداری (در صورت وجود) و شرایط سلامت فرد بستگی داشته باشد. همچنین، افرادی که با کمبود آهن یا کم خونی مواجه هستند نیاز بیشتری به این ماده دارند.

در خصوص مصرف روزانه آهن، توصیه‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • مردان:
  • تا سن ۱۸ سال: ۱۱ میلی‌گرم
  •  ۱۹ سال به بالا: ۸ میلی‌گرم
  • زنان:
  • تا سن ۱۸ سال: ۱۵ میلی‌گرم
  •  ۱۹ تا ۵۰ سال: ۱۸ میلی‌گرم
  • ۵۱ سال به بالا: ۸ میلی‌گرم

زنان در سن باروری (دوران قاعدگی) به‌دلیل خونریزی‌های مربوط به قاعدگی و زنان باردار نیز برای رشد جنین و جلوگیری از کم‌خونی در دوران بارداری نیاز به مقدار بیشتری از آهن دارند.

درمان کم خونی معمولاً با تجویز مکمل‌های آهن توسط پزشک انجام می‌شود. همچنین، توصیه می‌شود که هرگز مکمل‌های آهن را بدون مشاوره‌ی پزشک یا متخصص تغذیه مصرف نکنید، زیرا مصرف زیاد آهن نیز ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. علاوه بر مکمل‌ها، مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، مغزها، غلات کامل، سبزیجات و دیگر انواع نوشیدنی‌های مفید خون‌ساز نیز می‌توانند منابع غنی از آهن باشند.

۱۳ نوشیدنی مفید برای کم خونی

در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که چه نوشیدنی‌هایی برای مقابله با کم‌خونی موثر هستند:

۱. آب آلو

میوه‌ی خشک آلو، که به عنوان آلو هم شناخته می‌شود، یک منبع غنی از آهن است. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف ۲۴۰ میلی لیتر (یک فنجان) آب آلو می‌تواند ۲.۸ میلی گرم آهن فراهم کند، که معادل ۱۷ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن می‌باشد. به همین دلیل، این میوه به عنوان بهترین نوشیدنی مفید برای کاهش کم‌خونی شناخته می‌شود.

علاوه بر غنا بودن از نظر آهن، آب آلو نیز به افزایش انرژی کمک می‌کند. همچنین، مصرف آلو برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است و در جلوگیری از مشکلات معده، از جمله یبوست، نقش مهمی دارد.

۱۳ نوشیدنی طلایی برای درمان کم خونی

۲. آب چغندر

آب چغندر، به عنوان یکی از بهترین نوشیدنی‌های مفید برای کم‌خونی شناخته می‌شود، زیرا حاوی مواد مغذی ضروری از قبیل فولات، منگنز، پتاسیم، آهن، و ویتامین C است، که به بهبود جذب اکسیژن در گلبول‌های قرمز کمک می‌کنند. تأثیرات مثبت آب چغندر بر کم‌خونی به شرح زیر است:

آهن: هر ۱۰۰ گرم چغندر حاوی ۰.۸ میلی‌گرم آهن است، که به عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی در تولید هموگلوبین (پروتئین حامل اکسیژن در خون) تأثیرگذار است. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم آب چغندر می‌تواند سطح هموگلوبین را افزایش داده و جریان بهتر اکسیژن در بدن را تسریع کند.
فیبر: چغندر حاوی فیبرهای مفید است که می‌تواند فرآیند هضم را بهبود بخشد، و همچنین در جذب بهتر آهن نیز نقش دارد.
ویتامین‌ها و مواد معدنی: چغندر شامل ویتامین C، فولات (ویتامین B9) و پتاسیم است. این مواد نیز ممکن است در افزایش سطح آهن و بهبود وضعیت کم‌خونی موثر باشند.
تأثیر ضدالتهابی: تحقیقات نشان می‌دهد که مواد موجود در چغندر، به‌خصوص بتانین (یک آنتوسیانین)، خاصیت ضدالتهابی دارند که می‌تواند در بهبود وضعیت کلی سلامت و پیشگیری از مشکلات خونی تأثیرگذار باشد.

۳. شیک پروتئین نخود

استفاده از ۲۰ گرم پروتئین نخود زرد ارگانیک، تقریباً ۳۰ درصد از مقدار آهن مورد نیاز روزانهٔ بدن را فراهم می‌کند. این میزان آهن، نسبت به سایر پودرهای پروتئینی همچون آب پنیر، بیشتر است. به همین دلیل، پودر پروتئین نخود به عنوان بهترین نوشیدنی مفید برای کم‌خونی در نظر گرفته می‌شود.

می‌توانید پروتئین نخود را به روش‌های متعددی مثل تهیه شیک یا اسموتی مصرف کنید، یا آن را با دیگر نوشیدنی‌ها و مواد دیگر غنی از آهن ترکیب کنید. با این حال، توصیه می‌شود که پروتئین نخود را بدون افزودن شیرین‌کننده یا طعم‌دهنده مصرف نمایید تا از افزایش اضافی کالری جلوگیری شود.

۴. دمنوش نعناع

برگ‌های نعناع دارای مقدار شگفت‌آوری آهن هستند؛ هر ۱۰۰ گرم برگ نعناع حاوی ۱۵.۶ میلی‌گرم آهن می‌باشند. بنابراین، اگر به دنبال بهترین نوشیدنی برای افزایش سطح آهن در خون خود هستید، پیشنهاد می‌شود که روزانه حداقل ۱ فنجان دمنوش نعناع را، ترجیحاً یک ساعت پس از وعده‌های غذایی، مصرف نمایید.

برای تهیه این دمنوش، بسیار ساده است. کافیست برگ‌های تازه نعناع را با ۲/۱ فنجان آب، یک قاشق چای‌خوری زنجبیل و مقداری آبلیمو مخلوط کنید تا یک نوشیدنی با طعم مطبوع و حاوی آهن بالا ایجاد شود.

۵. اسموتی توت سیاه

توت سیاه به عنوان یک منبع باریک از آهن شناخته می‌شود که به‌ندرت در دیگر انواع توت‌ها یافت می‌شود. یک فنجان عصاره توت سیاه حاوی ۳.۲۲ میلی‌گرم آهن می‌باشد. علاوه بر این، این نوع توت از ویتامین C نیز غنی است که در افزایش جذب آهن از سایر منابع غذایی نیز نقش دارد.

۱۳ نوشیدنی طلایی برای درمان کم خونی

۶. آب انار

انار دارای مقادیر زیادی آهن، ویتامین آ، ویتامین C و ویتامین E است که برای جلوگیری و درمان کم‌خونی بسیار مفید می‌باشد. اسید اسکوربیک موجود در انار باعث افزایش جذب آهن در بدن می‌شود.

مصرف روزانه یک لیوان از آب انار طبیعی و تازه، سطح هموگلوبین خون را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. آب انار خانگی نیز برای کودکان به عنوان یک نوشیدنی سالم و مقوی محسوب می‌شود. به علاوه، علاوه بر درمان کم‌خونی، مصرف آب انار به کاهش فشار خون، بهبود سلامت قلب و عروق، و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک شایانی می‌کند.

۷. آب سیب

آب‌میوه و اسموتی سیب به عنوان یک نوشیدنی و میان‌وعده‌ی مغذی برای کودکان مبتلا به کم‌خونی محسوب می‌شود. سیب دارای مقادیر بالایی از آهن و انواع ویتامین‌ها، از جمله ویتامین C است که نقش مهمی در تولید هموگلوبین و جلوگیری از بروز کم‌خونی دارد.

مصرف حداقل یک عدد سیب تازه یا نوشیدن یک لیوان آب سیب طبیعی روزانه، به‌طور مؤثری سطح هموگلوبین خون را افزایش می‌دهد. ترکیب سیب با سایر میوه‌ها و آب‌های میوه طبیعی نیز خواص ضدکم‌خونی آن را تقویت می‌کند.

۸. اسموتی هلو

اسموتی، لیموناد، و شیک هلو می‌توانند در فصل تابستان به‌عنوان نوشیدنی‌های مغذی و خنک‌کننده، گزینه‌های مناسبی برای افراد مبتلا به کم‌خونی باشند. هلو با اشتراک ویتامین C و آهن، نقش به‌سزایی در تولید گلبول‌های قرمز خون و جلوگیری از کم‌خونی ایفا می‌کند. ترکیبات مفید هلو همچنین از تکثیر گلبول‌های قرمز ناقص جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نماید.

مصرف روزانه این نوشیدنی‌های طبیعی، علاوه بر درمان کم‌خونی، به بهبود سلامت پوست و چشم نیز کمک موثری می‌کند.

۹. شیر خرما

شیر خرما به عنوان یک نوشیدنی مغذی برای پیشگیری از کم‌خونی شناخته می‌شود. این نوشیدنی، علاوه بر تأمین آهن، یک منبع خوب از کلسیم نیز محسوب می‌شود. مصرف روزانه این نوشیدنی خانگی باعث افزایش قابل توجه سطح هموگلوبین در خون می‌شود. البته، افراد دیابتی باید به دلیل حاوی قند زیاد، از مصرف زیاد آن خودداری کنند.

۱۳ نوشیدنی طلایی برای درمان کم خونی

۱۰. هات چاکلت (شکلات داغ)

شکلات تلخ و پودر کاکائو دو منبع غنی از آهن و دیگر مواد معدنی می‌باشند. حضور آهن در شکلات به افزایش سطح هموگلوبین کمک کرده و از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌نماید. همچنین، منیزیم، منگنز، مس و فسفر از دیگر مواد معدنی حیاتی هستند که برای حفظ سلامت خون و تولید گلبول‌های قرمز ضروری می‌باشند. طعم شیرین و خوشبوی شکلات گرم، این نوشیدنی را به یکی از بهترین گزینه‌های تقویت‌دهنده خون برای نوجوانان و جوانان تبدیل کرده است.

۱۱. اسموتی اسفناج، بادام هندی و تمشک

اسفناج، بادام هندی و تمشک هرکدام به‌طور جداگانه منابع عالی از آهن و سایر مواد مغذی مفید برای خون محسوب می‌شوند. زمانی که این مواد را در یک اسموتی ترکیب می‌کنیم، از تمام مزایای تغذیه‌ای آن‌ها بهره مند خواهیم شد. این اسموتی با طعم خوشمزه‌ای که دارد، گزینه‌ی مناسبی برای کودکان و افرادی است که ترجیح می‌دهند مکمل‌های آهن را مصرف نکنند.

۱۲. آب پرتقال

با داشتن غلظت بالای ویتامین C، آب پرتقال تسریع در جذب آهن از غذاها را فراهم می‌کند و به‌طور موثر در درمان و پیشگیری از کم‌خونی ایجاد تأثیر مثبت می‌نماید.

۱۳ نوشیدنی طلایی برای درمان کم خونی

۱۳. آب هویج

حضور فراوان ویتامین A در هویج باعث شده تا آب طبیعی این میوه به عنوان یکی از بهترین نوشیدنی‌های درمان‌کننده کم‌خونی محسوب شود. ویتامین A نه تنها کم‌خونی ناشی از کمبود آهن را تعدیل کرده، بلکه تولید گلبول‌های قرمز سالم را نیز افزایش می‌دهد. مصرف روزانه یک لیوان آب هویج تازه، به‌عنوان یک راهکار مؤثر در پیشگیری و درمان بسیاری از انواع کم‌خونی شناخته شده است.

در مجموع

با توجه به اطلاعات ارائه شده، مصرف روزانه از نوشیدنی‌های غنی از آهن، ویتامین C، ویتامین A و دیگر مواد مغذی مفید مانند آب آلو، چغندر، پرتقال، هویج، انار و سایر موارد، به همراه رژیم غذایی متعادل، نقش حیاتی در پیشگیری، کنترل و درمان کم‌خونی ایفا می‌کند. بنابراین، توصیه می‌شود که در هر دوره‌ی عمر، این نوشیدنی‌های خوشمزه و مفید را به صورت روزانه و مداوم به عنوان بخشی اساسی از تغذیه خود مصرف نمایید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.